OURGROUND
No Comments

BAUT

In het oude hoofdkwartier van Het Parool zit sinds oktober 2012 BAUT. Een restaurant met houdbaarheidsdatum. Geen hip nieuws misschien, beschouw dit als een reminder. Want terwijl men het normaal gesproken niet zo nauw neemt met een houdbaarheidsdatum, zou ik dat in dit geval wel doen. BAUT zit er maar voor twee jaar.

Het interieur is industrieel maar knus. Met opmerkelijke details, zoals gasmaskers aan de w.c.-deur en buiten een zitje van autobanden. Op de kaart gerechten uit diverse windstreken. De serveerster legt geduldig uit wat de bedoeling is. Zo’n twee tot drie tussengerechten per persoon, eventueel aangevuld met bijgerechten. Maar omdat ik jarig ben, neem ik gewoon de hele kaart. Kiezen is niet mijn sterkste kant. En sharing is caring. Proeven van dertien gerechtjes, wat een feest!

Een selectie van mijn toppers: hemelszachte Tournedos Rossini uit Frankrijk, Italiaanse Salade Caprese met buffelmozzerela die in niks lijkt op de het type rubber zoals ik uit de supermarkt gewend ben. En Soft Shell Crab met een verfijnde mix van zoete mango en pittige rode peper uit Azië.  Alle borden zijn als schilderijtjes opgemaakt en de smaaksensaties zijn fantastisch. Die 10- van J.v.D. is wat mij betreft een 10+.

Ook voor ontbijt, lunch, borrel, concerten op het dak en een wekelijkse vrij-mi-baut kun je hier terecht.  Maar let op: voor de weekendavonden is een paar weken vooruit reserveren geen overbodige luxe.

Het is Nu of Nooit, zoals de bedrijfsnaam van de oprichters van BAUT ook luidt. Op het moment van schrijven nog 548 dagen, 7 uren, 21 minuten en 23 seconden te gaan om deze wereldreis van smaken te beleven.

 

Wat: tijdelijk restaurant met global food om door een ringetje te halen
Waar: Wibautstraat 125, Oost
Waarom: maximaal houdbaar tot 31 december 2014
Websitebautamsterdam.nl

 

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top