OURGROUND
No Comments

BAUTZUID

FullSizeRender FullSizeRender_4 FullSizeRender_3 FullSizeRender_2


BAUT kennen we allemaal van toen het op de Wibautstraat zat. Volgens mij één van de eerste pop-up restaurants van Amsterdam. Een fenomeen met een duidelijke ‘houdbaarheidsdatum’. BAUT zou twee jaar gebruik maken van het voormalig Parool kantoor. Dat werd uiteindelijk iets langer. Sanne schreef toen één van onze eerste blogs op OURGROUND!

Maar toch sloten ze de deuren om ze vervolgens begin april weer te openen aan het Stadionplein. De Citroën garage is de nieuwe stek van BAUTZUID. Je zou denken dat deze locaties enorm van elkaar verschillen. Doen ze ook, want Oost en Zuid zijn nu eenmaal totaal andere buurten. Maar er zijn ook zeker overeenkomsten te bespeuren. Zo was de Wibautstraat in die tijd nou niet bepaald een gewilde plek, dat is het Stadionplein ook niet. Beide locaties zitten ten tijde van de opening middenin een bouwput. Dit weerhoud mij er niet van om een kijkje te nemen.

FullSizeRender FullSizeRender_2 FullSizeRender_1 IMG_2768

           

 

 


Het terras van BAUTZUID is op zonnige middagen behoorlijk vol. Buurtbewoners en Zuid-Assers in pak (of zijn dat dezelfde personen?) hangen er lustig op los. Met uitzicht op het imposante Olympisch Stadion (dat is pas een pareltje) heb je eigenlijk niet zo veel last van de toch wel drukke weg achter je. Binnen is het licht, wit en heel erg ruim. Er hangen kunstwerken aan de muur en het plafond bij de ingang is van hangende lepels voorzien die rustig mee deinzen als een soort zeewier elke keer wanneer de deuren open gaan.

De menukaart is bijna hetzelfde gebleven. Steeds een aantal gerechten uit verschillende windstreken. Ik vind het soms wel lastig kiezen. Wanneer ik zin heb in een Thaise Tom Kha Kai, kan ik niet daarna een Franse Tournedos eten. Maar misschien ben ik daarin een kleine neuroot. Daarom ga ik geheel voor Azië en kies ik voor de Ceviche (gemarineerde rauwe vis in kleine stukjes) en Tonijn. Op een zomerse avond twee heerlijk frisse gerechten. De Ceviche had van mij iets fijner gesneden gemogen maar de smaak is wel goed. Ceviche is een Zuid-Amerikaans gerecht, vreemd dus dat dit onder Azië wordt genoemd op de kaart. De tonijn is met een gasbrander dichtgeschroeid, grappig dat heb ik nog niet eerder gezien buiten een crème brûlée. Mijn tafelgenoot heeft zin in heel iets anders en kiest de Tournedos Rossini en later de Nederlandse lamsrack. Ook deze gerechten zijn goed op smaak, maar een vleesmes zou handig zijn. Omdat de porties tussen een voor- en hoofdgerecht inzitten heb ik nog genoeg ruimte voor een dessert. Die staan niet op de kaart dus daar moet je even naar vragen. De bediening is super attent en neemt hiervoor de tijd. Voor mensen zoals ik die niet zo goed kunnen kiezen erg handig. Chocola is altijd een goed idee dus daar ga ik voor. Grappig detail is dat er een klein chocolade bautje tussen de brownie en mousse zit!
FullSizeRender_4 FullSizeRender_3 FullSizeRender FullSizeRender_1


Ik ben enthousiast over BAUTZUID. De gerechten zijn top, de bediening geeft prima service en de sfeer is goed. Enige verschil met de ‘oude BAUT’ is wellicht het publiek. Dat is iets formeler dan op de Wibautstraat. BAUTZUID gaat nog even door, 6 maanden in totaal, voordat ze terug gaan naar de Wibautstraat voor hun nieuwe restaurant. Dat zal een blijvertje zijn. Daar ben ik mee in mijn nopjes want ze hebben al twee keer bewezen dat ze een goede tent weten neer te zetten.

Wat: BAUTZUID
Waar: Stadionplein
Waarom: Of je nu gaat eten met vriendinnen, vriend of ouders, het is altijd goed.
Website: bautamsterdam.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top