OURGROUND
No Comments

Believe the hype – omdat je DIY ook best mag uitbesteden

Do It Yourself (voor de kenners, DIY), ofwel het kennis vergaren via Youtube om onder andere je eigen kleding te pimpen, is helemaal van nu. Het laat zien dat je creatief bent, gevoel voor stijl hebt en bovendien is het ook nog eens goedkoper. Youtube staat vol met creatieve fashionista’s die in een handomdraai een kekke nieuwe outfit in elkaar knutselen. Een paar pogingen heb ik gewaagd. Met als resultaat, grijze vlekken op mijn witte vloer bij de Tie Dye broek en een hoop verknipte shirtjes welke toch een beetje armoedig om mijn schouders hangen.

Jacinta Mayora, onderneemster van het nieuwe winkeltje Believe The Hype, is wel heel goed in DIY. Sterker nog, dit was haar inspiratiebron om voor zichzelf te beginnen. Jacinta: “Ik vroeg me altijd af waarom DIY alleen maar online plaatsvond. Met Believe The Hype is er eindelijk een offline plek voor DIY gekomen. En blijkbaar was daar behoefte aan! Het enthousiasme is echt enorm, ik krijg de leukste aanvragen! Het is een beetje uit de hand gelopen – op een goede manier gelukkig”. En dat snap ik. Wat een super leuk winkeltje met te gekke betaalbare spulletjes! Met haar eigen geheime techniek weet Jacinta shirts, truien hoodies te fabriceren met geweldige teksten. Denk aan ‘Serial Chiller’, ‘ Way to cool for school’ (voor kids) of ‘ Bitch please, I’m a unicorn’. Zelfs Doutzen is erin gespot. Met haar shirts weet ze heel snel in te spelen op hypes en trends. Zo had Jay Z een shirt aan met een kruis op zijn rug, twee dagen later heeft Jacinta een mooiere versie weten te fabriceren in haar eigen stijl.

In de shop kun je naast de kleding ook kussens en dekbedovertrekken kopen, of je nagels laten doen want Jacinta is van oorsprong nagel en make-up artist. Niet zomaar een manicure, nee echte nail art zoals ombre, bloemetjes en die dip. Alle meubels in de winkel zijn van Neef Louis en ook te koop. Ondertussen oefen ik gewoon rustig verder met de DIY maar ik weet waar ik heen moet als het weer eens mislukt!

Wat: DIY winkel waar je t niet meer zelf hoeft te doen
Waar: Hazenstraat 67
Waarom: omdat je DIY ook best mag uitbesteden
Website: believethehype.nl  maar kijk vooral ook even op de FB page  

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top