OURGROUND
2 Comments

Bella Storia: Italiaans pareltje van Westerpark

Bella StoriaBella Storia OURGROUND AMsterdam (2) Bella Storia OURGROUND AMsterdam (3) Bella Storia OURGROUND Amsterdam (1)

“Helaas mevrouw, wij zijn vol die avond.” Schít! Al weken wilde ik graag gaan eten bij Bella Storia op de Bentinckstraat in Westerpark. Al vele jaren uitgeroepen tot IENS-topper. Lang geleden ben ik hier een keer geweest en de geur van truffel is nooit uit het geheugen van mijn neus verdwenen. Helaas hadden we pech, hartstikke vol op donderdagavond. Mokkend besloten we ergens anders te reserveren. Op de desbetreffende avond bleek het geluk aan onze kant: Bella Storia belde ons om te vertellen dat iemand had afgezegd en of we nog wilden komen. Si, dat wilden wij!

Zoals echte parels betaamt zit ook restaurant (pardon: trattoria) Bella Storia goed verstopt. Je moet echt even weten waar in de Fannius Scholtenbuurt je moet zijn voordat je dit sfeervolle tentje ontdekt.

Het mooie van Bella Storia is dat je echt Italië binnenstapt. Het is er warm en het ruikt er lekker. De obers lopen heel druk heen en weer (terwijl het niet perse nodig is) en vertellen met trots en verve over het menu van die avond. Wij aten de Toscaanse ham met buffelmozzarella, ossenhaas met zwarte truffel en een Scroppino toe (en vooruit, ook een Limoncello).  Eeuwig zonde dat onze magen zo klein zijn want we hadden in theorie nog best even door kunnen gaan. Het is immers toch doodzonde om een met parmaham en groene asperges gevulde kalfsfilet in witte gorgonzolacrème te moeten laten schieten. Terwijl ik dit opschrijf voelt het weer alsof  een engeltje over mijn tong piest. En niet onbelangrijk: de wijnkaart mag er ook best zijn.

Sinds vorig jaar is Bella Storia ook traiteur. Vanuit het pandje naast het restaurant verkopen ze huisgemaakte pasta, pizza, worst (een absolute topper) en andere heerlijkheden. Om thuis je gasten te imponeren of gewoon jezelf eens goed te verwennen.

Bella Storia, grazie mille en arrivederci!

Wat: Trattoria Bella Storia
Waar: Bentinckstraat 28, Westerpark
Waarom: Omdat het een absolute parel in Westerpark is
Website: bellastoria.nl

About the author:
Has 44 Articles

2 COMMENTS
  1. Marco

    Dank voor de tip, ik ga er snel een keer naar toe. Klinkt helemaal top!! En ik ben gek op Scroppino’s en Limoncello, jummiiiiiieeee!!!

  2. Debby

    Jaaa ook mijn favoriet! Enne, ik woon om de hoek! Handig 🙂
    Overigens, de obers zijn ook nog eens te lief en aandoenlijk met hun Italiaanse accent 🙂

    LOVE BELLA STORIA!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top