OURGROUND
1 Comment

De economie draaiende houden op de Cuyp

Heb jij je altijd al afgevraagd waar op de Albert Cuyp de beste krop sla, verse vis en de lekkerste worstjes te halen zijn? Lees dan vooral even verder. Want elke zaterdag ben ik te vinden rondom de Cuyp.

Ter hoogte van de Tweede Van Der Helstraat zijn een paar uitstekende kramen gevestigd. Voor alles dat rondzwemt in zee moet je bij de zilveren kar zijn. Dit is de middelste van de drie viskramen die er staan. Het komt – sporadisch – wel eens voor dat ze er niet zijn. Dan wordt er dus geen vis gegeten in huize Sophie. Waarom deze visboer? De kwaliteit is zo goed dat diverse cateraars/restaurants hier hun vis halen. Ook is de eigenaar niet te beroerd is om met je mee te denken als het gaat om de bereiding van de vis.

Voor groenten en fruit loop ik vervolgens naar de altijd drukke Versmarkt. Dit is vanaf de viskraam richting de Ferdinand Bolstraat. Bij deze kraam kun je zelf je groente en fruit pakken, vijftig cent zakken kopen én je kunt er pinnen. Hier hebben ze werkelijk alles op het gebied van groenten en fruit. Je hoeft dus maar één stop te maken. Wel zo praktisch.

Is het te druk bij Versmarkt? Stap dan eerst even binnen bij Alain Bernard. Deze slager zit praktisch naast de groentekraam. Hier haal je de beste huisgemaakte Merguez, venkel, Italiaanse en Franse worstjes. Het type dat niet leegloopt in de pan. Daarnaast hebben ze nog veel meer Franse lekkernijen, echt een aanrader.

Tegen de tijd dat ik dit rondje heb gemaakt doen mijn armen pijn van de vele tasjes waarmee ik heb lopen zeulen.  Tijd om de eerste lading naar huis te brengen en vervolgens met een lege fietskrat terug te keren. De economie draaiende houden op de Cuyp kun je prima aan mij overlaten.

Wat: Albert Cuyp markt
Waar: Albert Cuypstraat (tussen de Ferdinand Bolstraat en Van Woustraat)
Waarom: drie mango’s voor een euro is zo gek nog niet
Website: albertcuypmarkt.nl

About the author:
Has 71 Articles

1 COMMENT
 1. Alex

  Leuk artikel Sophie.
  Hier zijn de marktkooplui zeer zeker blij mee in deze moeilijke tijden.

  Check ook eens http://www.bbshirts.nl
  Hier vindt je de leukste t-shirts en hoodies

  Groet
  BBshirts
  Albertcuypstraat 230 – Amsterdam

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top