OURGROUND
No Comments

girls want to be her, guys want to be with her

Betty BlueZe is sexy maar niet ordinair, zoet met een bite, het type ‘girls want to be her, guys want to be with her’. Over wie ik het heb? Betty Blue. Op de hoek van de Snoekjessteeg en Sint Antoniesbreestraat huist onder de roze arcadebogen sinds kort dit nieuwe pareltje. Een plek waar je vanaf de vroege ochtend terecht kunt voor koffie met zoetigheden, maar ook broodjes, salades en zelfgemaakt droogijs!

Betty Blue houdt de voorganger van dit pand in ere door de bakkerij voort te zetten. Dit gebeurt op geheel eigen wijze. Franse éclairs liggen strak naast elkaar in verschillende kleuren net als de vegan chocoladerepen (ja echt; zonder ei, bloem en suiker!). Die laatste zijn werkelijk onversmaadbaar. De receptuur is afgelopen maanden voor beiden zorgvuldig samengesteld. En als keukenprinses a.k.a. Bree (Desperate Housewives) kan ik van deze perfectie alleen maar genieten. Gelukkig werd ik dan ook toen ik hoorde dat ik een van de recepten van Betty thuis mocht uitproberen! En wel voor de meringues, die net als alle andere zoetigheden een eigen twist kent. Zo zit er bijvoorbeeld drop in verwerkt of ander snoepgoed. Maar daarover zo meer.

Dit nieuwe pareltje heeft alle potentie om een internationaal succes te worden. Want buiten de ouderwetse muurautomaat die er staat waan je je voor even in een andere wereld; Los Angeles, Barcelona, Parijs. En dan kunnen wij zeggen dat het allemaal in Amsterdam begon! Je zou denken dat dit direct alleen maar hipsters aantrekt. En dat doet het natuurlijk ook, want de filmacademie en theaterschool zit er om de hoek. Maar gelukkig voelt ook de stratenmaker die ik er tegen het lijf liep zich thuis bij Betty.

Dan nog even terug naar de meringues, die kun je dus thuis gaan maken. En het was mijn bedoeling om dat afgelopen zondag te doen. Maar het weer, die heerlijke gaypride, gewoon het hele weekend won het van de keukenprinses. Maar hé, het recept kan ik natuurlijk wel alvast met jullie delen!

Recept Meringues Betty Blue.

– Per eiwit 50 gram fijne kristalsuiker
– Snoep (wijnballen, dropstokken, citroenballen, als het maar hard is)
– Optioneel: kleurstof (gebruik geen poederkleurstof maar vloeibaar)

Zet een pan au-bain-marie op het vuur en voeg je eiwit met suiker toe. Verwarm het geheel tot de suiker is opgelost. Sla het met de hand tot een stijf mengsel.

Sla je snoep met een hamer aan gruzelementen en vouw dit door het meringuemengsel heen. Let op; roer vooral niet te veel en zorg dat je snoep niet te zwaar is.

Als je een spuitzak gebruikt kun je die instrepen met kleurstof zodat de meringues een mooi streepmotief krijgt. Als je geen spuitzak hebt, no worries, dan gebruik je gewoon een lepel om het mengsel op het bakblik te krijgen.

Laat de meringues drogen in de oven op 100 graden, zeker twee uur. Doe af en toe de deur open. Hierna laat je ze buiten de oven uitdrogen. Maak je kleine meringues, dan is de droogtijd minder.

Wat: new girl in town Betty Blue
Waar: Snoekjessteeg 1-3, centrum
Waarom: girls want to be her, guys want to be with her.
Website: bettyblueamsterdam.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top