OURGROUND
No Comments

BIJLMERMEISJE

Je kan het meisje uit de Bijlmer halen, maar de Bijlmer niet uit het meisje.

Talisia en Tim Hofman Ik ben 26 jaar en heb mezelf altijd een Amsterdammer gevoeld. Ik heb een fiets met een voorrekje, hou van de Jordaan, heb vrienden met een boot, sta nooit in de rij voor een club, val altijd op de verkeerde mannen en als mensen aan mij vragen hoe het gaat geef ik het juiste antwoord: LEKKER DRUK! Kortom: Een echte Amsterdammer.

Talisia kleinMaar ik heb iets extra’s. Ik ben opgegroeid in de Bijlmer. Kraaiennest. Meer ghetto krijg je niet.

Wat ik vooral heb mee gekregen vanuit de Bijlmer is dansen. Dit doe ik het liefst de hele dag. Als ik weer een weekend ben los gegaan, stuur ik op maandagochtend een bericht naar mijn beste vriend om te zeggen dat ik volgend weekend echt rustig aan ga doen om vervolgens in de middag een bericht te sturen dat ik zin heb om te dansen. Het maakt niet uit hoe stuk ik ben, geef mij muziek en ik dans.

Ik kom dus door mijn hippe Amsterdamse lifestyle vaak op feestjes en die zijn meestal goed. Maar nog nooit is het gelukt om een feestje te vinden dat mijn schoolfeestjes in de Bijlmer kon overtreffen. De uitbundigheid, het gevoel voor ritme, de stijf gestreken broeken en het boos worden als iemand op je witte Nikes staat. Ik mis dat.

Talisia dansenMaar Ourground zou mij niet vragen een stukje te schrijven als ik niet met een briljante tip zou komen. Want eindelijk heb ik iets gevonden dat mijn schoolfeestjes van vroeger kan evenaren, namelijk Encore in de Melkweg. Het heeft mijn Amsterdamse leven beter gemaakt. Ze draaien daar 5 keer per uur Drake, zijn niet vies van Young Thug, mannen bouncen op Beyoncé en als Rihanna met ‘Work’ door de speakers beukt, weten ze dat ze achter een meisje moeten staan. Dan kan het echte danswerk beginnen en schuren de mooie billen zachtjes tegen de stijf gestreken broeken. De vrouwen  doen als of het niets is en wapperen nonchalant met een waaier. Want zweten mag niet, is niet goed voor je weave.

Geloof me je wilt dit.

Voor een extra dimensie neem je je witte beste vriend mee die van binnen een zwarte vrouw blijkt te zijn. Elke keer als Drake wordt gedraaid, begint hij te schreeuwen alsof je weer even 16 jaar bent en op je eerste schoolfeest staat.

X Talisia (op Encore liever aanspreken met Taliquandra)

Talisia MisiedjanOns Moppie van deze week is Talisia Misiedjan (25). Ze is Casting director bij A Million Faces, waar ze wannabees en talenten scout voor televisieprogramma’s, kinderseries en commercials. Ze is aanwezig, met haar heerlijk bulderende lach en opvallende verschijning. Amsterdammer in hart en nieren, opgegroeid in de Bijlmer en voelt zich nu al jarenlang thuis in West. Ze houdt van lachen, yoga, wodka, dansen en zingen onder de douche.

Wat: Encore
Waar: Melkweg
Waarom: omdat er ook iets anders bestaat dan met je hipster outfit fistpumpen in de NYX
Website: Luister

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top