OURGROUND
No Comments

Bilder & De Clercq – voor luie koks


Helaas is het zo. Ik ben een luie kok. Binnen een kwartier wil ik klaar zijn, zeker als ik vanuit mijn werk kom. Daarbij bedenk ik me pas bij het poortje van de supermarkt wat ik wil eten. All sjezend op veelal ongemakkelijke schoenen en met een zware laptoptas irriterend op mijn schouder. Dat is niet bevorderlijk voor mijn kook-creativiteit kan ik je zeggen.

Soms doe ik een poging en sla ik een kookboek open. Met een lijst aan ingrediënten zoek ik dan warrig de supermarkt af, om er achter te komen dat ze net ‘dat ene’ kruid niet verkopen. Ben jij net zoals ik? Voor ons type, de luie kok, heb ik de uitkomst ontdekt: Bilder & de Clercq. B&C is een concept store eetwinkel, ingericht naar recept. Zij leveren recepten en alle ingrediënten die nodig zijn deze recepten te bereiden. Dit in de exacte hoeveelheden zodat je niets meer hoeft weg te gooien. En jawel, ook hier bijna alles is biologisch en eerlijk. De 14 recepten wisselen wekelijks waardoor je flink wat eet-inspiratie op zal doen en daardoor diverser zal eten (maakt mama ook blij).

Luie koks (of vooral ik) hebben de neiging niet op het recept te kijken. Daar moet je je hier even overheen zetten, want de gerechten zijn TE mooi om te laten verslonzen. De uitleg op de receptkaartjes is makkelijk en de meeste gerechten duren niet langer dan een kwartier (HOERA!). Geen excuus meer, schort om en gaan!

Wat: Bilder & De Clercq, een inspirerende eetwinkel ingericht op recept
Waar: De Clercqstraat 44 (De hoek met de Bilder, tadaa!). Er komt ook een op de Ceintuurbaan, datum nog onbekend
Waarom: niet urenlang meer dwalen in de super, kies je gerecht en ga koken (ready in 15mins!)
Website: bilderdeclercq.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top