OURGROUND
No Comments

Blancolour: Blanco erin → gekleurd eruit

                         

            Blancolour workshop 1   Blancolour Bijen  Blancolour workshop 2

Ik lijd aan existentiële nieuwsgierigheid. Geen zorgen, dat is niets engs, hooguit een beetje lastig soms. Zodra ik ergens een klok hoor luiden wil ik onmiddellijk weten waar die klepel te vinden is en ik rust niet tot ik deze gevonden heb. Tel daarbij een fascinatie voor mensen en een papiertje in de Antropologie bij op en een nieuwsgierig aag is een feit.

Spijtig vind ik het ook dat je niet om de week of maand kan switchen van baan en leven. Hoe leuk zou het als je je leven kon vullen met hier een maandje harde krullen creëren, daarna een paar weken borsten vergroten en zodra dat gaat vervelen door naar.. nou ja, noem het maar op. Dat zou te gek zijn, maar dat ken nie en dat is superjammer! Blij was ik dan ook toen ik de oprichter van Blancolour, Sebastiaan Wubben, ontmoette en hij mij uitnodigde voor zijn workshops bij te wonen. Hij heeft hetzelfde soort drang naar kennis over wat bijzondere mensen beweegt. Door zijn werk als fysio had hij regelmatig bijzonder interessante types op zijn bank liggen. Aan je fysio vertel je natuurlijk alles en zo hoorde hij vaak mooie inspirerende verhalen. Daar moest wat mee, vond hij en zo ontstond daar Blancolour. (Eerst ben je nog blanco en na een mooi verhaal kom je er prettig gekleurd weer uit). Workshops gegeven door mensen met een bijzonder verhaal of beroep etc. Als het maar interessant is. Zo kan iedereen die ook nieuwsgierig is naar van alles en nog wat iets meekrijgen van andere levens en beroepen, is de gedachte erachter. Indirect (levens)ervaring op doen dus eigenlijk. Heerlijk interessant en bovendien mega efficiënt voor iemand zoals ik.

Blancolour workshop sexy vogelspotter

Nadat ik met oprechte pijn in mijn hart de workshop ‘Duinvogels spotten’ aan mij voorbij moets laten gaan (wie dacht dat vogels spotten niet sexy was moet even de foto van spotterprof in kwestie bekijken) bezocht ik op een prachtige zonnige dag, met mijn vader, Blancolours workshop over Bijen. Op boerderij Langerlust, randje Amsterdam midden in de natuur, leerden wij wijze lessen van de Imker Gert Admiraal die duidelijk genoot van zijn uit de hand gelopen hobby. De opgedane kennis over bijen was geen overbodige luxe (Shit! Plantjes van het tuincentrum zijn helemaal niet zo goed voor die beestjes) maar wanneer iemand zo vol passie en enthousiasme kan vertellen maakt het onderwerp me eigenlijk al niet zoveel meer uit.

Op dit moment zijn de workshops één keer per maand maar het is het streven om dit vaker te doen en/of de workshops aan te kunnen bieden voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, verjaardag of gewoon omdat het kan. Een bonte verzameling van bijzondere mensen (bodybuilder, vogelaar, stuntman, een ex-dove, striptekenaar, sommelier, geurexpert, etc.) staat te trappelen. 

Meer van dit zeg ik! Misschien heb je Sebastiaan en Blancolour al eerder gezien op Buiten Westen maar grijp dit weekend je kans: op zondag 24 augustus is het woord namelijk aan een stuntman. Zo’n stoere, met spieren en trucjes enzo.

Oh ja! Al deze ervaring opdoen kost ook nog eens geen drol: tussen de €12,50 en €15 ben je een stuk wijzer.

Wat: Workshops van Blancolour
Waar: Overal waar een boeiend verhaal te halen is
Waarom: Omdat je helaas niet alles zelf kan meemaken en mensen gewoon interessant zijn
Website:
Blancolour.com   –  Workshop De Stuntman

Blancolour 2

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top