OURGROUND
No Comments

Blije Buuf

Terwijl ik als student met gemak twee keer per week uit eten ging, kan ik me dat als werkende burger vreemd genoeg niet meer permitteren. Buiten de deur happen is in armzalige tijden de eerste overbodige luxe die je van je menukaart schrapt. Spijtig, gezien het mijn grootste hobby is. Maar gelukkig ben ik buuf van BUUF. Een tentje in oud-west waar ik prima nog wekelijks kan doen alsof de crisis mij niet heeft getroffen. De steeds wisselende daghappen zijn vers, gezond en kosten 8,80 euro. En voor een bordje BUUFfet betaal je 3,75 euro. Mijn persoonlijke verslaving is de vissoep (die gelukkig een vaste plek op de kaart heeft bemachtigd). Een heldere bouillon met wortel, venkel, grote stukken zalm en tonijn en garnalen. Om van te watertanden. En alles, van het brood tot de ketchup, wordt hier zelfgemaakt.

Bij BUUF ga je terug in de tijd. Het interieur is retro bruin met oranje, de menukaart wordt afgebeeld op oude televisieschermen en overal staan schemerlampjes en foute nepbloemen. Het publiek is zeer divers: stelletjes, mannen in pak, het opaatje van hiernaast en studenten uit de buurt. Kortom, een ontspannen plek waar je prima in je uppie aan een lange tafel kunt aanschuiven of met een stel kliederende koters kunt zitten. 

Wie graag op zijn wenken bediend wordt, is hier niet aan het juiste adres. Bij BUUF loop je naar de bar, geef je je naam en eetbestelling door en pak je zelf drinken uit de koelkast. Als het eten klaar is, word je geroepen vanuit de keuken: “Sanne.. Eeeeeeten!!” En dat is misschien wel waarom ik me hier direct thuisvoel. Het is net alsof ik aan grootmoeders keukentafel zit en er ondertussen een lekker prakkie voor me wordt gekookt. Enige verschil: hier hoef ik niet af te wassen. 

Let op, je kunt niet reserveren en geheel volgens de oud Hollandsche eettijden stroomt het hier vanaf 18:30 uur vol. Voor de daghappen geldt: op = op, dus beter kom je op tijd! En voor de wizkids: bestellen via je smartphone kan ook, maar is sowieso minder leuk.

Wat: restaurant BUUF
Waar: Overtoom 495, oud-west
Waarom: voor een gezond happie  zonder poeha
Website: buufeten.nl

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top