OURGROUND
1 Comment

Blom & Blom: licht in diep donker Noord

Via mijn vriend leerde ik de de broers Blom kennen. Twee creatieve en ondernemende jongemannen met een grote passie voor Oost-Duitsland en alles wat shined. Het resultaat? Een indrukwekkende verzameling stoere industriële lampen uit verlaten fabrieken in de voormalige DDR. Toen ik in december in hun appartement in Berlijn mocht logeren, heb ik een paar van deze panden ten oosten van Berlijn bezocht. Mega indrukwekkend. In Nederland zou op dit soort plekken allang een vinex wijk uit de grond zijn gestampt. Deze verlaten fabrieken ademenen geschiedenis en worden langzaam door de natuur overgenomen. Ik houd wel van die rauwheid. De fabrieken lijken van de een op de andere dag te zijn verlaten, waardoor alle sporen van leven nog zichtbaar zijn. Meubels, lampen, gereedschap, alles is er de boel de boel gelaten. Blom & Blom redt deze unieke objecten en geeft ze een nieuw leven, door ze te restaureren en redesignen. Maar zonder de geschiedenis uit het oog te verliezen. 

Blom & Blom is begonnen in hun ouderlijk huis waar ‘regelaar’ Martijn aan de keukentafel zat te werken en ‘knutselaar’ Kamiel in het schuurtje in de tuin. Inmiddels is deze jongensdroom uitgegroeid tot een volwassen business met als nieuwe thuisbasis een vijftig jaar oude omgebouwde autogarage in Amsterdam Noord. Aankomend weekend is de officiële opening van deze flagship store en ik kreeg alvast een kijkje. Wil je ook alvast spieken? Bekijk deze sneakpreview. De showroom en werkplaats is gevestigd op de Chrysantenweg, op loopafstand van het pondje. Niet ver van Van Dijk en Co en Neef Louis, dus IKEA-ontwijkende mensen die houden van oude spullen met een verhaal kunnen tegenwoordig hun hart ophalen in Noord. Ik kan je verzekeren, dat is het overtochtje met het pondje dubbel en dwars waard. Het gerenoveerde pand met verweerd beton, oud staal en verroeste katrollen past perfect bij hun producten. Naast lampen vind je hier ook fabrieksklokken en lichtschakelaars om je industriële interieur mee af te toppen. En bij aankoop krijg je een ‘historisch paspoort’ waarin de geschiedenis van de lamp is vereeuwigd.

De broers nodigen je uit hun nieuwe store te komen bewonderen en met hen te proosten op deze Berlijnse aanwinst voor Amsterdam. Vrijdag 2 mei vanaf 17:00 uur en zaterdag 3 mei vanaf 11:00 uur. Graag even een mailtje sturen wanneer je komt via opening@blomandblom.com.

Wat: Blom & Blom, Industrial Authentics
Waar: Chrysantenstraat 20A, Noord
Waarom: voor wat licht in diep donker Noord
Website: blomandblom.com

About the author:
Has 38 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top