OURGROUND
No Comments

Een ‘blues’ pareltje verstopt in de Pijp

Schermafbeelding 2016-07-14 om 17.22.24Elke maand openen nieuwe restaurants en hotspots in Amsterdam. De ene nog hipper dan de ander. Het kopieergedrag onder de ondernemers stijgt waardoor er nu ontelbaar veel ideale plekken zijn voor de hippe vegetariërs en alle ‘G&T’ liefhebbers. Hartstikke tof en bij al die tentjes moeten we nátuurlijk allemaal binnen no-time zijn geweest. Nieuwe dingen uitproberen is altijd leuk. Dan kan je in Amsterdam je hartje ophalen. Maar hebben we nog oog voor simpel kwaliteitsvoer? Niet altijd mee gaan met de hipste trends van Amsterdam kan ook een enorm pluspunt zijn. Want de juiste simpelheid en authenticiteit maakt je toch weer ‘anders’. En dat willen we tegenwoordig allemaal, toch? Zolang het simpel, gezellig en iets ‘eigens’ heeft, ben ik al heel snel tevreden. En ik heb er weer eentje kunnen vinden in Amsterdam waar ik zeer, maar dan ook zeer tevreden over was…

In de drukte van de Pijp zit het restaurant Cha’s verstopt. Bij binnenkomst wordt er een nummer van Johnny Cash gedraaid. Een mega pluspunt! Het restaurant heeft een beetje een oubollige maar gezellige uitstraling. De tafels zijn gedekt alsof je een hotel uit de jaren ‘50 binnen loopt. Een schattig kanten tafelloper met een roze mini boeket erop en ouderwetse houten stoelen. In de hoek staan een cello, saxofoon en keyboard te shinen. We nemen plaats en krijgen een envelop waar het menu in zit. Het is een tweewekelijks wisselende menukaart. Het is standaard een internationaal 3-gangen menu voor €29,- waarbij je voor elke gang een keuze hebt uit 2 gerechten. Ze kunnen van deze gerechten een vegetarische variant voor je serveren. De keuze is dus niet reuze. Maar het ziet er goed uit en we hebben allebei al snel onze keuze gemaakt. Het eten is simpel en erg lekker. We krijgen bijvoorbeeld als hoofd een perfect gebakken biefstuk met romige dragonsaus en een soort grove erwtenpuree. Niet het meest speciale gerecht, maar het wordt juist in zijn simpelheid geserveerd. Bij de buren zie ik het andere hoofdgerecht voorbij komen; gekruide gamba’s met couscous-Tabouli salade. Niet geproeft, maar het ruikt heerlijk. Het dessert is ook simpel, maar wel een feestje. Een crème brûlée, maar dan met chocolade. Niks te klagen dus.

IMG_0576 IMG_0577 IMG_0588Maar wat heeft deze avond echt speciaal gemaakt? Vanaf 21.00 staan er drie muzikanten klaar om er een blues & jazz avond van te maken. Vanaf dat moment zit iedereen in het restaurant eigenlijk alleen nog maar naar spontane covers van Louis Armstrong, Elvis Presley, Otis Redding en Chuck Berry te luisteren. De drum ontbreekt doordat dit te luid is voor mensen die toch liever naar elkaars gebabbel luisteren. Maar dit wordt opgelost door de saxofonist die tussendoor met drumsticks staat te drummen op een van de ouderwetse ‘hotel’ stoelen. De optredens zijn echt goed en het geeft een soort vakantiesfeer. Alsof ik even uit de hippe stad gevlucht ben en tijdens mijn vakantie op een terras zit waar drie muzikanten opeens op het plein optreden. En dan zit ik met een verbaasde kop omdat ze nog echt muzikaal blijken te zijn ook. Iedereen in het restaurant zit op het puntje van zijn stoel half mee te swingen en te neuriën. Van een jong stel tot aan een wat oudere dame in haar eentje en van vriendengroepen tot aan families: iedereen doet mee en geniet.

De authenticiteit van dit restaurant met zijn lekkere eten en zijn leuke live blues en jazzmuziek maken het tot een bijzondere avond. Ben je op zoek naar culinaire hoogstandjes, of een menukaart met een keuze van hier tot Tokio? Of ben je geen fan van blues muziek? Blijf hier dan vooral weg. Ben je op zoek naar iets anders? Houd je van simpel, kwaliteit en spontaniteit? Ben je gek op jazz en blues muziek? Dan moet je hier zeker heen! Perfect voor een avond uit met vrienden, met je vader en moeder, of een date waarvan je nog niet zeker weet of het wel goede gesprekken zullen gaan worden en je de livemuziek als excuus kunt gebruiken. Ik heb nu in ieder geval al een grote groep vrienden die hun ‘burger vrijdag’ of ‘G&T’ avond gaan inruilen voor zo’n ‘blues vrijdag’… Ik kom dus zeker terug!

 

shalineMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

Wat: Cha’s

Waar: Karel du Jardinstraat 47
Waarom: Goed eten en live muziek…niks anders nodig voor een mooi avondje uit!
Website: http://chas-kitchen.nl/ 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top