OURGROUND
No Comments

Bo Nam* Bonjour Vietnam!

schermafbeelding-2016-12-06-om-14-30-32Gelegen tussen de toeristentoko’s aan de Lange Leidsedwarsstraat vind je werkelijk een pareltje van een nieuw restaurant: Bo Nam*. Een nieuwe telg van onder andere Amsterdamse horecaguru Casper Reinders. De foto’s beloven een prachtig sfeervol restaurant met een spectaculaire Vietnamees/Franse keuken. ‘s Werelds meest geroemde kookkunsten (in ieder geval door mij), in één? Hier moest ik heel snel heen. Heul, heul snel!

We komen binnen in een donkere ruimte met een sfeervolle inrichting. Denk aan beton, denk aan hout en denk aan staal. Dit in combinatie met poezelige zachte stoffen op de banken = perfectie. De muur is in moderne legerprint beschilderd door Amsterdams fotograaf/illustrator Skulljan. De prachtige gouden grote palmboomlamp springt eruit en staat hoog op mijn ‘willik’ lijstje. Dat Bo Nam niet voor een Leen Bakker inrichting is gegaan, kan zelfs Peter-Jan Rens vanuit zijn sta-caravan nog inschatten.
schermafbeelding-2016-12-06-om-14-30-57

De kaart gaat uit van ‘shared dining’: kleinere porties die je kunt delen, dat eet hartstikke gezellig. Vooraf bestellen we oesters, steak tartaar, fresh spring rolls surf ‘n turf en een pittige ananas salade. Ja u leest het goed, 4 voorgerechten. Die allemaal belachelijk lekker zijn en meer dan op zijn gegaan. En de broeksknoop ging alvast een beetje open…

Als ‘hoofdgerechten’ bestellen we kreeft (!) en spare ribs met opgeleukte rijst plus cocos. Vooral de kreeft is zo ontzettend en geweldig lekker dat ik na 10 minuten pielen met de stokjes alle gêne om als een proper meisje te eten opzij heb gezet en gewoon met mijn kleine klauwtjes de aanval inzette. In een woord: VER-RUK-KE-LUK. De kreeft was een gerecht buiten de kaart om, dus ik hoop voor je dat ze die ook hebben als jij er bent. Want ga, GA alsjeblieft hier heene.

Helaas kon er na deze foodfissa geen toetje meer bij, die heb ik dus ook niet kunnen proeven. Een ding is zeker: ik kom hier terug. à bientôt! Bo Nam!

Wat: open-broekspijp-praktijken bij Bo Nam*
Waar: Lange Leidsedwarsstraat 53-59
Waarom: een grote foodfissa
Website: bo-nam.nl

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top