OURGROUND
No Comments

Bobbie Wall – May I Sing for you?

Toen OURGROUND werd uitgenodigd voor de EP release van Bobbie Wall en om van haar een persoonlijk mini-concertje bij te wonen, vroegen we onze muziekvriendin Nazli om dit namens ons te checken. 

bobbie wall

De charmante Bobbie stond mij op te wachten in de studio Mr. Chad met haar gitarist, fotograaf en gezellige crew. Zij ging die middag drie liedjes van haar nieuwe EP speciaal voor mij zingen.

Het is gek wat er gebeurt met de energie in een ruimte wanneer iemand met alle overtuiging live muziek voor je maakt, op anderhalve meter afstand. Concerten, zijn leuk, maar 1 op 1, dat is toch echt heel anders, heel bijzonder. Eerst wat het wat ongemakkelijk, onze blikken kruisden elkaar semi-nonchalant. Ik voelde interesse, nieuwsgierigheid en was gelijk onder de indruk van Bobbie haar stem. Want heel eerlijk, toen ik van te voren het genre ‘country-soul’ las in de uitnodiging dacht ik ‘oeh, country is niet helemaal mijn persoonlijke favoriet’ dus het was nog even afwachten.

Toch verliet ik het optreden blij verrast. Ze zong prachtig, vol oprechtheid en overgave en de drie nummers die zij deze middag zong klonken vooral erg goed. Ik vond het live zelfs bijna tegen een Nelly Furtado vibe aanzitten met haar vocals en de gitaar erbij.

Ze begon met ‘Letting Go’, een vrolijk popnummer dat je vooral heel hard op moet zetten als je met frisse moed aan nieuwe dingen wilt beginnen en je oude sores achter je wilt laten.

Het tweede ‘Had it all’ klonk iets stoerder/rauwer en was mijn favoriet van die middag. Vooral omdat ze in alle oprechtheid zingt over frustraties en het terug willen draaien van de tijd en dingen die net niet lukken.

En tot slot I Am. Haar EP kan je vinden op Spotify, maar bij deze raad ik je aan om de live versie te bekijken, erg mooi!

nazliNazli’s achtergrond ligt in reclame en politicologie, maar haar passie is muziek. Daar wordt ze blij van en daar heeft ze verstand van. Eerder maakte ze al playlists voor OURGROUND, The Unpublished en Marie Stella Maris en nu is ze ook begonnen als creative producer bij music agency ‘Mister SAM‘.

Wat: individuele mini-concertje van de charmante Bobbie Wall
Waar: pop art galerie Mr. Chad
Waarom: omdat haar debuutalbum verschijnt
Website:  bobbiewall.com

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top