OURGROUND
No Comments

Boi Boi

Boi Boi

Oh boy. De Dapperstraat in Oost is weer een pareltje rijker. Thais restaurant Boi Boi. Stel je een superleuk hoekpandje voor. De ramen zijn beschilderd door een kunstenaar en binnen is het  een fris ogende zaak. Leuk ingericht met hoge barkrukken. En dan is het eten net zo lekker (of misschien wel nog lekkerder) dan je favoriete traditionele Thaise restaurant. Dat is Boi Boi. Feest dus.

IMG_0750

IMG_0742  IMG_0747   IMG_0739

 

 

 

 

 

De keuken is traditioneel Thais maar verder heeft Boi Boi een filosofie die past bij deze tijd. Ze willen gebruik maken van producten van de Dappermarkt en ze willen het betaalbaar houden. Ze vinden namelijk dat eten iets is wat je moet delen en wat voor iedereen moet zijn. Nu al een zaak naar mijn hart. Boi Boi is ook een prima zaak om even in je up wat te gaan eten. Door de hoge barkrukken en lange tafel aan het raam kan je hier prima alleen een lekkere curry opsmikkelen en lekker staren naar de drukke Dappermarkt.

Het menu bestaat uit een wisselende daghap van een tientje en verder heb je voor- en hoofdgerechten. Als een magneet voel ik me aangetrokken tot een aantal voorgerechten en binnen no time staan er niet gefrituurde loempia’s, kipsaté en rijstballetjes voor onze neus. De niet gefrituurde loempia’s zijn gewikkeld in rijstpapier met daarin wortel, peterselie, glasnoodles en chinese kool. Daarbij komt een soort pittig pindasausje.  Ik probeer thuis wel eens rijstvellen te vullen en te draaien, maar dat worden altijd slappe mislukte rolletjes. Deze zitten goed in elkaar en de smaak ook. Het pittige pindasausje maakt het helemaal af. De rijstballetjes zijn super lekker, alleen komt daar een burning chilisaus bij en dat laatste had van mij niet gehoeven. Dat chillisausje is in de fik gezet door een scheut Sambuca en die anijssmaak vind ik niet zo lekker met de rijstballetjes. De saté is ook erg goed. Waren alle saté’s in Nederland maar zo mals, smaakvol en pittig als deze.  

We bestellen een Tom Ka Kai die ook klopt; precies pittig en romig genoeg en daarna nemen we nog een penang curry met biefstuk. Die laatste had wat mij betreft iets pittiger gemogen maar verder hoor je mij echt niet klagen want het is verrukkelijk.

Je merkt aan alles dat het kakelvers is en de prijzen zijn zeer schappelijk. Daarbovenop een supervriendelijke bediening en een open keuken waar een paar hippe Thaise koks staan te koken. Oftewel: Boi Boi is een nieuwe favo hotspot in Oost.

Wie: Boi Boi
Wat: Thais eten met een hippe twist
Waar: Dapperstraat (aan de Dappermarkt)
Website: boiboi.nl

FullSizeRender (12) FullSizeRender (14)
Tagged with: , , ,
About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top