OURGROUND
1 Comment

Bon Vivants & Carnivoren

Eergister was de opening van een nieuw restaurant in hartje Amsterdam. In de Handboogstraat midden in stad hebben de jongens van onder andere de Bloemenbar en Disco Dolly het naastliggende restaurant Cannibale Royale geopend. Uitstekend voor de bon vivants en carnivoren onder ons. Het concept is duidelijk; overheerlijke stukken kwaliteitsvlees, burgers, salades en verschillende biertjes van gewoon speciaal tot aan Amsterdams speciaal. Een ideaal mannenrestaurant zou je zeggen, maar ik kan (net als Jolien in Bar Brouw), een goed stuk vlees met biertje ook zeer waarderen. Het mooiste is dat ik als zus van de chef al vrij zeker weet dat het eten geweldig zal zijn!

Het interieur van Cannibale Royale is rauw: veel hout en het hele plafond is bedekt met eindeloos veel houten latjes. De sfeer is goed, je hebt het gevoel alsof je in je eigen woonkamer bent. Waar ik vooral zo van hou zijn kleine details. Ieder getapt biertje wordt afgeschuimd af met een vleesmes en hangen er boven het trapgat een paar enorm creepy poppen aan een zijden draadje.

Het ene gerecht was nog lekkerder dan het ander, vlak voor vertrek kregen we van mijn lieve broer en super chefkok Julius Schenk nog een houten plank spareribs toegeschoven. De lekkerste die ik ooit heb geproefd. Het vlees was zo mals dat het bij het oppakken al van het bot afviel.

Puntje van kritiek; het is erg donker in het restaurant. Dat is in het bar gedeelte niet zo erg, maar zou zo fijn zijn als je goed zou kunnen zien wat je eet. Al knijpend met mijn ogen lukt het mij nog net om te zien wat er op mijn bord ligt. Het is wel wat armoedig dat mensen met de leeftijd van mijn ouders met hun iPhone moeten bij schijnen voordat dat ze een hap kunnen nemen.

Voor de liever-lui-dan-moe-Amsterdammer is het perfect. Je gaat eten bij Cannibale Royale om vervolgens één deur op te schuiven voor een cocktail in de Bloemenbar. De hier ingedronken energie dans je kwijt in Disco Dolly (voorheen de beruchte Dansen bij Jansen) en wie dan nog niet voldaan is keert weer terug naar de Bloemenbar om tot laat (uurtje of 4/5) door te zakken.

Wat: Cannibale Royale
Waar: Handboogstraat 17-19, Amsterdam
Waarom: vlees, bier en de keuken is tot heel laat open
Website: Facebook Cannibale Royale

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top