OURGROUND
No Comments

Borrelen met Nicolette Kluijver

FullSizeRenderDoor het tv-programma ‘Spuiten en Slikken’ lijkt presentatrice Nicolette Kluijver nooit af te komen van haar wilde sex, drugs & rock-n-roll imago. En ik moet toegeven; Nico (ze vindt het vreselijk als je d’r Nicolette noemt) weet veel over drugs. Maar Nico is veel meer. Ik sprak Nico in een beachbar in het buitenland. Helaas werd het geen bakkie dat we dronken; het begon met een chateau Migraine, daarna een shot rum, toen een pina colada en vanaf daar ben ik het kwijt. Het was leuk. Want Nico is gewoon leuk en de minst hysterische moeder ever. Hulde! Alle  moeders moeten zoals Nico zijn.

Sinds kort ben je Amsterdam uit; wat mis je allemaal van de stad?

‘Hahaha heb je even? De serene momenten als de stad nog slaapt en je fietst over de grachten. Amsterdam is zo ongelofelijk mooi. Maar ook de mensen mis ik. Sjaan uit de Jordaan die -als je in haar winkel komt- meteen in prachtig Amsterdams accent gaat roepen dat ik wel beter voor mezelf moet zorgen. Ben benieuwd of ik dat in mijn nieuwe dorp ga meemaken’.

Je nieuwe dorp. Waarom heb je voor Ouderkerk gekozen?

‘Heel simpel. Omdat Ouderkerk aan de Amstel onder de rook van Amsterdam ligt. Zo kan ik dus nog altijd op de fiets naar m’n kroeg want dat mis ik ook; lekker roken aan de bar van Brandon.  Ik weet niet of ik dat mis omdat ik in Ouderkerk woon of omdat ik kinderen heb. Voordat ik mama werd had ik een 11de vingertje; mijn sigaret brandde non-stop. En stiekem mis ik het nog steeds.’ Op dat moment grist Nico een sigaret uit iemands handen en samen nemen we hijsjes alsof het ons eerste jointje is. Wat is roken toch lekker en gevaarlijk voor ex-rokers.

Welke Amsterdamse buurt ga je het meest missen?

‘Ik heb een haat/liefde verhouding met de Wallen. Het is eigenlijk afschuwelijk wat daar gebeurt; het is mensenhandel en wij laten dit gewoon toe. Aan de andere kant heeft deze buurt ook zo veel rare en bizarre dingen dat ik er toch ook wel een beetje van houd. Ik heb lang op de Warmoestraat gewoond. Dan werd ik soms gek van de toeristen. ‘I’M IN AMSTERDAM!!’ schreeuwden ze om vijf uur ‘s ochtends op straat. Dan kon ik het niet laten om mijn raam op en te trekken en te gillen: ‘I LIVE HERE!!’. Voor ‘Spuiten & slikken’ heb ik ooit coke gekocht bij straatdealers op de wallen en dit vervolgens laten testen op de kwaliteit. Die was natuurlijk schrikbarend slecht en daardoor werd ik een half jaar bedreigd door die dealertjes. Dat was niet heel relaxed.’

Tot slot, waar neem je buitenlandse vrienden mee naar toe om te eten?

‘Otaru op de stadhouderskade. Sushi altijd met 50% korting. Ik snap eigenlijk niet waarom ze deze sushizaak niet gewoon 50% goedkoper maken, hahaha. Maar wat een lekkere en goedkope sushi. Hmm ik krijg er nu alweer zin in.’

Wat: drank met Nicolette Kluijver
Waar: een vage beachbar in verweggistan                                                                  Waarom: omdat Nico gewoon leuk is
Website: www.otaru.nl

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top