OURGROUND
No Comments

De Pijp uit voor een boterham met design

De Pijp is mijn buurt. Hemel op aarde, want alles dat ik nodig heb is om de hoek: een markt, goede koffietenten, kroegen en winkels. Waarom zou ik dus in Godsnaam de Pijp uit gaan om een boterham te eten? Toch betrap ik mijzelf er steeds vaker op dat ik buiten mijn vertrouwde buurtje treed. Zo hoorde ik laatst over een nieuwe concept store in Oost. En nieuw maakt mij nieuwsgierig.

Boterham is de naam. Daarbij vraag ik mij direct af: waarom Boterham? Je kunt ze hier eten, dat kun je verwachten bij deze naam. Maar echt bijzonder is dat natuurlijk niet. En het doet naar mijn mening afbreuk aan het concept. Het is namelijk een winkel vol snuisterijen en koffie/lunchtent in één. Het valt me op dat je dit steeds vaker ziet. Ik vermijd liever het woord concept store omdat die benaming te pas en te onpas gebruikt wordt.

Bij binnenkomst merk ik dat ik de enige bezoeker ben, dus kan ik op mijn gemak even rondkijken. De toonbank staat vol zelfgebakken taarten en ander lekkers. Er is een grote leestafel en voor de rest wat krukjes en kleine tafeltjes voor twee. De achterwand is één grote kastenwand waarin van alles tentoongesteld staat. Van vazen en schotels tot lampen en prentjes. Die prentjes zijn door de studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) gemaakt. Dit is geen toeval want Boterham zit tegenover het schoolgebouw van AMFI, waar ik ook vroeger gestudeerd heb. Ondanks de uitbundig uitgedoste AMFI studenten was Oost in die tijd echt een beetje grimmig.  Jammer dat deze spot er toen nog niet zat want het is een aanwinst voor de buurt. Wanneer ik Boterham verlaat zit het inmiddels helemaal vol met buurtbewoners..

Wat: Boterham
Waar: Andreas Bonnstraat 2
Waarom: als je dan toch boterhammen gaat eten doe het dan goed!
Website: boterham.eu of FB

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top