OURGROUND
No Comments

Spuitje zelfvertrouwen te koop?

 

Screen Shot 2016-07-26 at 16.32.51Ze is weer eens te laat. Sorry sorry sorry. Ze komt gehaast binnen rennen. Die lippen… Ik zie het meteen; een huid die zo strak staat als een gabber bij Thunderdome. Ik meen zelfs twee kleine blauwe plekjes te zien. “Mop, heb je lekker je lippen laten doen?” Ze kijkt weg.. “uhm… ja”. Ze schaamt zich duidelijk. Alsof ik het afkeur. En misschien doe ik dat ook wel een beetje. Snel zeg ik: “Je moet doen waar jij je goed bij voelt.” En dat geloof ik ook heilig. Maar zorgen die opgespoten lippen ervoor dat ze zich goed voelt?

Spuiten met botox voor meer zelfvertrouwen

Vroeger was het iets voor moeders met hangende ogen. De hangtieten werden voor lief genomen, die zagen toch geen daglicht meer. Nu is het iets voor alle knappe meisjes die nog knapper willen zijn. Of voor knappe meisjes die stront onzeker zijn. Mijn vriendin verzekert dat zij een natuurlijke ingreep heeft gehad. Een uitleg over fillers, botox en vaste siliconen volgde. Ik hing aan haar opgespoten lippen. Conclusie: het geeft haar zelfvertrouwen. Oke. Een spuitje zelfvertrouwen, zo te koop? Ik twijfel. What’s next?

Mooie(re) vrouw?

Gaan die lippen haar gelukkiger maken? Of is er iets dat aan haar knaagt, dat ze nu denkt op te lossen door haar lippen op te laten spuiten? Is er niet iets anders aan de hand wat ze nu probeert te verbloemen met twee hele volle lippen? Ze is niet de enige. Van mijn vriendinnen heeft de helft opgespoten lippen en staat nog zo’n 20% te popelen om het binnenkort te laten doen. Siliconen in de tieten en zelfs ooglifts zijn al normaal. En de redenen zijn allemaal esthetisch. Ze denken dat het bij het beeld van een mooie vrouw hoort: een volle mond, dikke tieten en grote ogen.

Grote eenheidsworst

Maar wat maakt iemand mooi en gelukkig? Is het echt die dikke bovenlip die je mooier maken en zorgen dat je lekkerder in je vel zit? Is het echt ons uiterlijk waar we ons geluk van moeten laten afhangen? En met al die mooie chicks in Amsterdam is het toch doodvermoeiend als je jezelf steeds met anderen moet vergelijken? Oke ik klink nu als een oma met kleine zure lipjes maar zouden we niet moeten zoeken naar iets dat mooi maakt los van uiterlijk? Moeten we niet de persoon vieren die we zijn? Houden van onszelf zoals we zijn, allemaal even uniek en bijzonder. In plaats van ons te laten ombouwen tot iets waarvan we denken dat men het mooi(er) vindt en ondertussen tot een grote eenheidsworst transformeren?

Wat: botox
Waar: door de hele stad
Waarom: voor je zelfvertrouwen?!
Website: http://www.stickyday.com/20-worst-cases-of-celebrity-plastic-surgery-gone-wrong-destroyed-their-looks/

Tagged with:
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top