OURGROUND
No Comments

Brilmuseum – voor fashionable brillioten

Semi voor de grap ging ik mijn ogen laten testen bij de opticien. Een beetje min, nachtblind en een oudewijven cilinder, daarmee werd ik naar huis gestuurd. De test loog er niet om. Waar een normaal mens 9 bolletjes zou moeten zien, zag ik een grote grijze vlek.  Dit verklaarde wel mijn nachtelijke rij-kunsten en mijn vermoeide ogen na een dag werken. Tada, ik moest een bril!

Gezien de brillentrend toen net weer zijn intrede aan het doen was vond ik het zo erg nog niet. Na een grote zoektocht naar de perfecte bril kwam ik bij een bijzonder winkeltje: Brilmuseum. De etalage van dit winkeltje/museum in de Gashthuismolensteeg van de hippe 9 straatjes valt gelijk op. Grote kleurrijke retro posters en veel, heel veel te gekke monturen. Eenmaal binnen maak je echt een reis in de tijd. Het museum laat niet alleen zien hoe brilmode er door de jaren heen uit heeft gezien, maar je kan ook een ‘stukje geschiedenis’ kopen. Het Brilmuseum verkoopt namelijk designmonturen van tot wel 100 jaar geleden. Origineel en ongedragen. Dus geen retro, geinspireerd op, of een jaren ‘60 model in een nieuw jasje. Nee, in deze winkel kun je echt een oorspronkelijk model kopen. Leuker, origineler en bovendien goedkoper.

Na een aantal te gekke Jacky Kennedy, Buddy Holly en Lee Towers modellen is mijn keuze gevallen op een Dior uit de jaren ‘60.  Ik meen me zelfs te herinneren dat ik een model als deze nog op de neus van mijn overgroot oma heb zien hangen toen ze nog leefde. Een klassiek licht model met oud bruine kleuren, grote glazen en het CD tekentje subtiel aan de zijkant. En dat voor 100 euries, de meeste designbrillen zijn flink duurder. Echt een aanrader, ook als je geen bril nodig hebt.

Wat: de place to be voor een kekke bril
Waar: Gasthuismolensteeg 7
Waarom: omdat echt leuker is dan geinspireerd op
Website: brilmuseumamsterdam.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top