OURGROUND
No Comments

Broodje Down

Het meest oprechte brood in Amsterdam. Nietsvermoedend stond ik in de rij van deze nieuwe bakker in de Pijp, toen er een grote jonge meid naar binnen stormde en enorm voordrong. De andere wachtenden en ik keken elkaar even kort aan, mijn buurman wilde er zelfs bijna iets van zeggen. Op dat moment draaide ze zich om, kwam nét iets te dichtbij, danste ze een rondje om de rij en begon luide kreten uit te slaan.

Zo gaat het bij Iambe (spreek uit: Iééambe). Brood gemaakt en verkocht door mensen met een verstandelijke beperking. Dit kan dus zorgen voor komische situaties bij binnenkomst en een iets langere wachtrij, maar zorgt vooral voor heerlijk en eerlijk brood. Ondersteund door vakmensen en werkbegeleiders kunnen mensen die normaal gesproken moeilijk aan de bak komen in de maatschappij hier een mooie baan hebben.

Het maakt me blij dat concepten met een maatschappelijk belang zoals deze momenteel als paddenstoelen uit de grond ploppen. En dat biologisch niet meteen reteduur hoeft te zijn bewijst deze bakker. Met € 1,70 voor een halfje heerlijk speltbrood is Iambe zeker een van de goedkoopste hier in de Pijp.

Wat: Iambe, bakker met heerlijk biologisch brood
Waar: van der Helstplein 6 & Bilderdijkstraat 143
Waarom: omdat je helemaal vrolijk én met heerlijk brood weer naar huis gaat.
Website: raphaelstichting.nl/iambe/


About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top