OURGROUND
No Comments

BROOKS – Nieuwe spotplek in Zuid

Oud-Zuid. Het stadsdeel van de ‘Pauw-vrouw’, de bankdirecteur en scheurende Porsche’s. De ‘Canada Goose’ jassen zijn niet aan te slepen, net als de NIKKIE outfits en de Vespa scooters. Het kloppende hart van dit stadsdeel is uiteraard de Beethovenstraat. Dé plek voor een frans gebakje van Petit Gateau of een Hergo Runderrookworst. Maar de straat wil ook verhippen en een proeftuin van innovatie worden. Het restaurant BROOKS is hier neergestreken en wil zowel zakenmannen als cocktail slurpende vriendengroepen aanspreken. We namen een kijkje en een hapje en dit vonden we er van. 

brooks1BROOKS is een mooie ruime zaak met opvallend behang, veel turquoise, hout en een niet te missen Elandkop. Je komt binnen in een serre waar ik mezelf overdag best een kop koffie zie drinken. De serre heeft een heerlijk uitzicht op de straat waar je ideaal de Oud-Zuid mensen kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten tafels: van klein en netjes gedekt tot lang uitgestreken vol met tijdschriften en kranten. Het restaurant is zo ingericht dat zowel een koffiedate als een zakelijke lunch hier prima kan plaatsvinden. 

Wij nemen plaats aan één van de kleine gedekte tafels. Je kunt hier a la carte eten of kiezen voor een 3-gangen verrassingsmenu van ongeveer €30,-. Wij gaan voor a la carte en hebben als voorgerecht: makreel met quinoa en de steak tartaar. De makreel met quinoa is een simpele maar goede combinatie  en lekker op smaak gebracht. De steak tartaar vinden wij beide iets minder, niet per se slecht, maar te veel van de yoghurt-achtige saus waar deze mee is aangemaakt. Als hoofd hebben we gestoomde vis met tagliatelle en eend met chorizo. Vooral van de eend met chorizo zijn we fan. De malse eend is perfect gebakken met kleine zoute stukje chorizo eroverheen gestrooid. Dit op één vork in combinatie met knolselderijpuree, stukjes biet en kleine aardappeltjes is een culinaire verrassing. De Shiraz wijn die erbij wordt geserveerd maakt het rondje af. Als nagerecht krijgen we het dessert van de week; een chocolade candybar met kruim, hopjescrème en stracciatella ijs. Een goede combinatie van koud, crunchie en chocolade.

fullsizerender-5Een groot pluspunt van BROOKS is de grootte van de porties. De niet al te grote porties zorgen ervoor dat de laatste hap van het dessert precies mijn buikje vult. Alhoewel, je kan het ook als nadeel zien omdat je misschien aan alleen een hoofdgerecht niet genoeg hebt. Een 3-gangen menu is dus een must! Ondertussen heb ik mijn vriend een aantal keer horen klagen over een houten reet door de donkerrode industriële stoel waar hij op zit. Ik zit gelukkig op een soort loungebank en doe net alsof ik zijn geklaag niet hoor zodat ik niet hoef te ruilen. Op plekken zoals deze met lekker eten, goede wijn en een fijne locatie zou ik zeker een keer terugkomen. Niet per se met een groep vrienden, dan kies ik liever voor een plek die meer bruist. Maar BROOKS is wél perfect voor een zondagmiddagkoffie, een werk-gerelateerde lunch, een avondje eten met de familie of simpelweg om een dagje mensen te bespioneren. Het proberen waard dus!

 

fullsizerenderMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

Tagged with:
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top