OURGROUND
No Comments

Schommelen aan een hijskraan

“Je houdt toch van een beetje uitdaging?” vroeg mijn vriend van de week. “Dan heb ik een leuke verrassing voor je.” Het was een prachtige zomerse dag en ik stapte gekleed in mijn nieuwe rok bij hem in de auto. Als adrenalinejunk kan ik een kick op z’n tijd wel waarderen. Eerder sprong ik uit een vliegtuig in Namibië en zoefte ik met ziplines op 100 meter hoogte door de regenwouden van Laos. Op vakantie doe ik aan abseilen, bergbeklimmen en duiken. En met skiën maakte ik sprongen tot ik er letterlijk bij neerviel (en mijn kruisband scheurde).

Maar voor die begeerde adrenalineboost hoef je de stadsgrenzen niet meer over. Nu kun je terecht bij De Kraan in Noord, wie kent m niet? Gedurende de vele festivals die ik op dit terrein heb overleefd, fascineerde het gevaarte me al (kan overigens ook andere redenen hebben gehad). Vroeger in gebruik door de Nederlandse Droogdok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM). Tegenwoordig kun je er slapen in een van de drie exclusieve kamers van het Faralda hotel. En helemaal bovenin, waar ook de jacuzzi is, heb ik afgelopen zaterdag een sprong gemaakt vanaf 50 meter hoogte. Niet met je hoofd naar beneden en je voeten vastgebonden al bungelend aan een elastiekje, maar een zogenaamde Rope Swing. En wel een van de grootste (90 meter) van Europa. Benieuwd? Check de video van mijn sprong!

Nadat ik over het hekje was geklommen dacht ik dat ik het in mijn broek deed. En tijdens de vrije val kromp mijn buik zo samen dat het pijn deed. Maar als het touw je heeft opgevangen begint het genot. Alsof je al zwierzwaaiend in een grote schommel zit. En wat een view. Je kunt heel Amsterdam overzien! (Ja, ook over de schutting bij de naaktlopers van het saunafestival!) Thank God op mijn blote knietjes dat ik die ochtend nog een broek in mijn tas had gepropt. Anders had ik het terraspubliek van PLLEK en Noorderlicht wel een hele vermakelijke middag bezorgd.

De jump wordt begeleid door twee jongemannen van de klimmuur Amsterdam. Zij ontdekten dit avontuur twee jaar geleden toen ze op een nacht de kraan beklommen voor een illegale sprong in het diepe. Sta je ook te trappelen? Aanmelden kan via: bungee@faralda.com.

Wat: Bungee Jump Rope Swing
Waar: Faralda hotel: NDSM plein 78, Noord
Waarom: wat is er mooier dan OURGROUND vanuit de lucht?
Website: faralda.com

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top