OURGROUND
No Comments

Burgers en bier bij Troost


IMG_1904Al een tijdje vallen de kunstzinnige letters me op van TROOST, op het (jawel) Cornelis Troostplein. Deze letters hebben een heel leuk effect als je van links naar rechts loopt, vooral in beschonken toestand. Troost is erg populair op vrijdagmiddag, vooral bij meneren met overhemden. Een uur wachten wanneer je niet gereserveerd hebt is geen uitzondering vernam ik van te voren. Omdat ik toch wel dorstig werd van de verhalen over de heerlijke zelfgebrouwen biertjes plande ik mijn bezoek op een zondagOURGROUND Troost Weizen. Bovendien was ook reuze benieuwd naar de inrichting: de hippe boys van La Bolleur hebben de volledige artistieke invulling verzorgd. Van de inrichting tot de menukaart en van de bierviltjes tot de letters op de gevel. Dus hop, naar Troost.

Troost is niet gewoon een nieuw restaurant maar een brouwerij met een proeflokaal erbij en de nieuwste telg van de jongens van Cafe Kostverloren. De La Bolleurtjes hebben goed hun best gedaan; Troost ziet er fantastisch uit. De inrichting is een mooie mix tussen ambachtelijk klassiek en strak design. Het ruime pand werkt daarbij ook mee, de grote biervaten zijn te zien vanaf je eettafel. Gevestigd in een voormalig klooster en de enige plek in de Pijp waar echt bier gemaakt wordt. Zo hebben ze een zelfgebrouwen Blond, Weizen (mijn favoriet), I.P.A. en Saison. Voor de BOB’s onder ons hebben ze frisdrank in alle smaken (dit staat letterlijk zo op de kaart). De lekkerste non-alcoholics die ik heb geproefd zijn de eigengemaakte Ginger Ale en Citroenlimonade. Honger hoef je er ook niet te lijden: Op de kaart staan eenvoudige maar geweldig bereide klassiekers: Vijf verschillende hamburgers, flamkuchen ( zie ook hier), steaks, en spareribs. Ook de quinoakutten onder ons komen bij Troost gewoon aan hun biologische trekken met een salade of een linzen/quinoaburger.

IMG_1900

Inmiddels heb ik de burger classic, een lamsburger en ook een quinoaburger mogen proeven. Stuk voor stuk precies wat ik nodig had op mijn brakke zondag. De meneren in overhemden hebben helemaal gelijk, Troost is te gek! Charmant eten is het niet. Een foto zoals in mijn vorige kanen-blog zal ik je dan ook besparen. Mijn date heeft meerdere malen liefkozend mijn wangen afgepoetst met het servet. En ach, dat heeft ook wel weer wat.

 

 

 

 

Wat: Een burger en zelfgebrouwen biertje bij Troost
Waarom: Waren ‘burger’ en ‘bier’ nog niet overtuigend genoeg?
Waar: Cornelis Troostplein 23, de Pijp
Website: brouwerijtroost.nl

 

PS: Voor de bierfeestneuzen onder ons, op 4 oktober organiseert Troost Oktoberfest. Er ligt reeds 1000 liter Oktoberfestbier koud en zo’n 300 bratwursten in de oven. Voor 20 ekkies heb je een eigen gevulde Troostpul (om te houden), bratwursten en een zitplek. In principe is het festijn al uitverkocht, maar voor de hosselaars onder ons is er vast nog iets te regelen. 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top