OURGROUND
No Comments

Café AMOI: Wat ben je leuk!

cafe-amoi

 

Oké, de Kinkerstraat heeft een nieuwe aanwinst. ‘Café AMOI’ is een nieuw Indonesisch restaurant en geloof me, café AMOI is here to stay. Om de hoek van Happyhappyjoyjoy zit deze verborgen parel. Met de nadruk op verborgen want als ik ‘t niet wist was ik hier voorbij gelopen.

Verborgen parel
Sterker nog, ik was er al voorbij gelopen tot mijn vriendinnetje mij riep. Ze stond onder een prachtige zwarte pui haar sigaretje te roken. Achter haar zie ik een glazen deur. Zo eentje die nu helemaal hip is en je echt in je huis wilt hebben. Ik kijk naar boven en zie nu pas het bescheiden stijlvolle naambordje met kleine letters Café AMOI.
AMOI bekent ‘het jongere zusje’. Café AMOI is namelijk het nieuwe zusje van het bekende Indonesische restaurant Sarang Mas op het Rokin. Dit jongere zusje doet net als OURGROUND dingen graag op haar eigen manier. Zij is speels, origineel, modern en houdt vooral van heel veel gezelligheid. We mogen haar nu al.

Entree
We worden warm ontvangen door Danny Lee, een hotello die onder andere het concept en het interieur heeft bedacht. Het interieur overtreft mijn verwachting. Ik neem plaats op een rieten stoel, terwijl ik kijk naar al het natuurgeweld dat aan de muur hangt naast mij. Helemaal tot aan het plafond is alles bezaait met groene planten. Wat een entree.

Terwijl Danny een schaaltje knapperige kroepoek en twee bintangs voor ons neerzet, vertelt hij ons meer over Café AMOI. Het is dus niet alleen om te dineren maar ook om gezellig een drankje te doen. Op de eetkaart staan klassieke en minder bekende Indonesische gerechtjes. Het is de bedoeling dat je samen een paar gerechtjes deelt.

Zo gezegd, ze gedaan. We nemen plaats naast de open keuken en bestellen loempia’s gevuld met eend en hoisinsaus (Lumpia bebek), een salade van gemengde en geblancheerde groenten met ei en pindasaus (Gado-Gado) en kippendij in zoet-pittige Bali-saus. De gerechten zijn echt super goed op smaak. We hebben een flesje wijn erbij besteld en zijn helemaal in ons element.

Publiek
Het leukste van alles vind ik eigenlijk het publiek. Op de website las ik al dat het voor oud & jong is bedoeld maar ik kijk om mij heen en de gasten zijn echt, hoe zeg je dat? echt gemêleerd. Ik kan aan niemand een label hangen en deze afwisseling van mensen vind ik heel fijn.

Op het einde krijgen we de rekening in een schatkistje en worden we uitgenodigd om nog een shotje aan de bar te doen. Het is een shotje van iets, dat wekenlang heeft gerijpt, het is alcohol maar proeft fris en zoet. Dit drankje is heel speels en houdt duidelijk ook van heel veel gezelligheid. Hoogste tijd voor ons om naar huis te gaan, terwijl we de prachtige pui uitlopen roept mijn vriendinnetje nog naar het barpersoneel: “Dit wordt echt mijn nieuwe hang-out”.
PS: Volgens mij heb ik nog nooit zo lang geschreven over een restaurant. Daar heb ik namelijk ook helemaal niet de kennis voor maar ik vond dit helemaal te gek. Selemat Tinggal! Of zoiets.

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top