OURGROUND
No Comments

Conjo hoofdpijn door Calle Ocho

conjoHoop jij morgen vroeg uit de veren te zijn? Heb jij een hekel als je je zaterdag besteedt aan brak in je bed hangen? Lees dan niet verder. Als jij vanavond zin hebt in een sexy Caribisch restaurant met vooral hele lekkere cocktails (en veel tequila), dan weet ik waar jij vanavond naartoe moet: Calle Ocho. Ik ben hier nu een aantal keer geweest en ga er uiteindelijk elke keer struikelend, waggelend en bovenal enthousiast weg. Bij Caribisch moet ik denken aan salsa, sex, kleuren en lekker eten. En wat houd ik ervan. Calle Ocho probeert dit op verschillende manieren terug te brengen. Ze noemen zichzelf een ‘cozy’ bar wat ze wel heel letterlijk nemen. Ze hebben een klein gedeelte waar aan tafels gegeten kan worden, de rest bestaat uit een lange cocktail bar en hoge tafels met barkrukken. Of je nou aan de bar staat of aan tafel zit, in het weekend zul je regelmatig een schurende bil tegen je aan krijgen. De Caribische muziek op de achtergrond zorgt ervoor dat er soms nog eens een extra zwier door iemand wordt gemaakt waarbij je moet oppassen dat je vork niet achter in je strot terecht komt. Maar hé, schurende mensen passen wel bij het thema. Daarnaast zijn de muren met kleurrijke stranden beschilderd en de bar wordt verlicht met verschillende felle kleuren. Cozy maar gezellig dus!

De kaart bestaat uit kleine gerechten om te delen. En klein is soms zacht uitgedrukt… De smaak van de ceviche is lekker en zeker te vergelijken met wat je in Zuid-Amerika kan proeven. De grootte van de portie is daarentegen wel Hollands. De mariscos ceviche met witvis, mosselen, gamba’s en mango is voortreffelijk, maar ook (letterlijk) binnen 3 happen weg. Op zich leuk, maar met deze porties geef ik meer geld uit aan eten terwijl ik dit eigenlijk liever spendeer aan de cocktails. Want die zijn een dikke vette pluim waard. Dat ze cocktails kunnen maken daar valt niet over te twisten. Ik heb onderhand denk ik driekwart van de cocktails met veel plezier uitgeprobeerd. Het is een feestje om de mannen achter de bar de cocktails te zien maken. Het gaat met groot enthousiasme en ze adviseren je maar al te graag. Letterlijk elke cocktail is fully dressed, zowel qua drank als qua aankleding. De meeste cocktails hebben als basis een goede scheut rum of tequila uit Latijns Amerika. Als echt tequila liefhebber kom je hier dus zeker aan je trekken. Ze hebben zelfs een eigen Ocho variant op de welbekende Tequila shot, die is een must. Daarnaast is er ook keuze uit cocktails met gin en whiskey, of gewoon een wijntje of een lekker (tap)biertje. De cocktails worden in de meest creatieve glazen geserveerd; van een chique glas tot een blik. Mijn eigen favoriete cocktail is de Dos Gardenias, een cocktail met echte Cubaanse rum, violet, rose & lime. Ook een echte must try is de The Escobar cocktail. Ik zal niet teveel verklappen, maar het wordt geserveerd als een koffie met daarnaast een ‘lijntje’ Escobar poeder. Enjoy!

Kortom, als je erop voorbereid bent niet al te ruimtelijk te hoeven eten, kun je hier prima terecht voor Caribische en Zuid-Amerikaanse gerechten. Maar nog beter: ga voor een liquid dinner en kom vooral voor de cocktails! Daar wil je jouw zakgeld nóg liever aan uitgeven dan het eten. De cocktails zorgen er vanzelf voor dat je mee gaat zwieren op de Caribische muziek. En heel, maar dan ook heel misschien, verlaat jij die avond Calle Ocho als een echte Cubaanse (voor zolang het duurt) want de volgende ochtend word je geheid wakker met koppijn omdat je te diep in al die glaasjes hebt gekeken. De cocktails en vooral de tequila zijn namelijk conjo lekker!

shalineMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

Wat: Calle Ocho
Waar: Albert Cuypstraat 226
Waarom: T-E-Q-U-I-L–A
Website: Facebook.com/Calleochoamsterdam/

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top