OURGROUND
No Comments

Cherry pickin’

Ken jij De Kersentuin? En nee, dat is geen supergeheim mini-plantsoen speciaal voor urban-gardening hipsters ergens verstopt achterin park Frankendael. Het is een restaurant. Een restaurant in een hotel nog wel. Dat is natuurlijk superhip, want kijk naar Lotti in The Hoxton, The Duchess van het W hotel en ga zo maar door. Het Bilderberg hotel in Amsterdam Zuid heeft het dus goed begrepen: een nieuw jasje voor hun restaurant, dat zal de boel goed doen. En in dat jasje meteen een nieuwe chef: niemand minder dan Stefan van Sprang (jawel, de man van de 2 Michelinsterren). Een kijkje nemen, kaart en sfeer proeven vonden wij dus he-le-maal niet zo erg. In tegendeel.

Kers1

Bij binnenkomst wiebelt de sfeer een beetje op twee poten. De gastheer vervult zijn rol met verve, laat ons de hele toko zien en vertelt gezellige anekdotes over de historie, de verbouwing etcetera, dat zit dus wel snor, zo één moet je hebben in een tent als deze. Qua inrichting valt er nog wel wat te halen. Je kunt proeven dat de verbouwing nog niet helemaal af is. De wc is bijvoorbeeld aan de tekentafel van de architect ontsnapt en ook de verlichting is wat on charmant (extra concealer is m’n redding).

kers3

Maar goed, het eten. Daar gaan mijn tafelgenote en ik héél erg lekker op. Stefan (van Sprang dus) schijnt een fetish voor bijzonder bordjes te hebben. Dit fanatisme is dan ook terug te zien in onder andere het logo van De Kersentuin én op tafel. Ieder gerecht (en dat zijn er véél), wordt op een ander, elk even prachtig exemplaar geserveerd. Leuk bedacht is ook dat elke gang uit twee verschillende gerechten bestaat. Voor ieder één. Op de helft wisselen we en dat vind ik toch een stuk gezelliger dan een groot bord voor jezelf. Well done!

kers2

Nu ben je natuurlijk heel benieuwd naar wat we allemaal voorgeschoteld kregen. Nou, houd je vast en zet maar vast een teil onder je mond. Watertanden gegarandeerd:

o.a.:

  • Blackened seabass met gembersoja en uiendressing
  • Krokante softshellcrab met zeewier, bosui en groene curry (niet normaal lekker!)
  • Tosti van foie gras met zoetzure bietjes
  • Gamba’s speciaal met zoet zure saus
  • Kalfs sucade met krokante zeewierrolletjes
  • Sparerib met Bloody Mary
  • Entrecote als créme brulee bereid

Een speciale vermelding voor het chocolade toetje want daar heb ik nog steeds erg zoete dromen over. Na dat toetje kwam de chef die de dagelijkse leiding over het keukenteam heeft -Wessel- nog een gezellig praatje met ons maken. Vinden we heel leuk! Ook leuk is het terras: overdekt, goede stoelen, goede kussens en hele relaxte bediening. Een klein afzakkertje later is het bedtijd. Want ohja, bovenstaand menu kwam tezamen met een dijk van een wijnarrangement. What’s not to like?

Wat: de Kersentuin
Waar: Bilderberg hotel in Zuid
Waarom: hotel restaurants zijn hip
Website: reserveren?Kers1kers2kers3

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top