OURGROUND
No Comments

Chocolate Makers – chocolade met een zoute bite

Chocolade is absoluut mijn grootste guilty pleasure. Des te blijer word ik van de repen van ‘Chocolate Makers’. Met een indrukwekkend eigen zeilschip genaamd ‘Tres Hombres’ halen zij, hélemaal zelf, op een eerlijke manier hun cacaobonen naar Nederland en maken hiermee super lekkere chocolade. Op deze manier hoef ik me enkel aan mijn weegschaal te verantwoorden. Hmm.

De Chocolate Makers zoeken en importeren kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit en kopen deze direct in bij de boeren voor een eerlijke prijs. Deze worden vervolgens verscheept naar Nederland, waarna de heren zelf al proevend en experimenterend de chocolade maken. Het verhaal is dat door de barre zeetocht er een zoutsmaak aan de chocolade zit. Die smaak proef ik zeker, maar of dat door het zeilschip komt…

Bij alles wat de Chocolate Makers doen geldt er een Zero Waste beleid. Een fanatieke doelstelling, maar ze doen een goede poging! Zo is de verpakking van vetpapier gemaakt en bedrukt met bio-inkt. Het geeft een verse en ambachtelijke uitstraling ( leuk als cadeau!) en kan voor 100% bij het oud papier om gerecycled te worden. Verder hergebruiken zij de paletten als verkoopkistjes en wordt restafval zoals cacaodoppen elders hergebruikt als compost voor blauwe bessen. De machines en inrichting van de fabriek bestaat voornamelijk uit tweedehands materiaal met de zeventig jaar oude Spaanse melangeur en de ‘Three roll refiner’ als de topstukken. Naast bijzondere chocolade geeft Chocolate Makers (mij) veel inspiratie voor een groener leven.

Enthousiast geworden? Helpen kan! Wanneer de Tres Hombres Amsterdam binnenvaart is iedereen welkom om te helpen laden en lossen. Bakfiets, paard en wagen, elektrische auto, alles mag, zolang het maar CO2 neutraal is. Houd de Facebook page in de gaten voor de data van aankomst.

Wil je nu al meer zien van dit bijzondere initiatief:  vanavond 7 oktober 21:05 op de VPRO in de docu ‘Mensen van Nu’ http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2013-2014/mensen-van-nu.html

Wat: eerlijke bijzondere chocolade
Waar:  Zesde Vogelstraat 54
Waarom: we all love chocolate!
Website: chocolatemakers.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top