OURGROUND
3 Comments

‘De Hacienda’ is neergestreken in Amsterdam – Club Mokum

hacienda‘De Hacienda’ is de hut midden op het terrein van Lowlands. Een toevluchtsoord voor menig Amsterdammer met quarter-life crisis. Toegankelijke hitjes, bier en schuren wat de klok slaat. Dit jaar betrapte ik mezelf erop er ook ‘zo één’ te zijn. Alle nachten betrad ik de Hacienda met open armen en een dikke grijns op mijn kop. Deze Taj Mahal-like tent was mijn tweede thuis in de vorm van een hippe-regel-skihut en bood de ideale vijver om een slaapgenoot te scoren. Dat je bij gebrek aan slaap en slechte sanitaire voorzieningen er niet bepaald appetijtelijk uitzag of rook alsof je een dutje gedaan had in een vuilnisbak, nam een ieder voor lief. We zaten natuurlijk ook in hetzelfde schuitje, het Hacienda schuitje wel te verstaan.

Lowlands en de Hacienda kun je maar vier dagen per jaar in augustus bezoeken. Je kan van ellende in de foetushouding gaan liggen, maar wij hebben een beter alternatief: Club Mokum. Vanavond strijken zij neer in de Canvas. De avond wordt in de grote zaal gehost door de mannen van Disco Dolly Soundsystem (Julien Simmons, Juri Miralles, Tim Hoeben en Jules de la Courgette) en doen hun raggende optreden in de Hacienda over. Het oog wil ook wat, alsof de vier binken van Disco Dolly nog niet genoeg zijn, worden er kekke visuals verzorgd door VJ Basil.

Is dat alles? Neen! ‘Petit Canvas’, op kruipafstand van de grote zaal, wordt omgetoverd tot bruincafé met als thema: De Wallen. Laat je hier meevoeren met deuntjes verzorgd door DJ-duo Sjonnie en Anita. Denk hierbij aan ghettoverantwoorde hitjes tot klassiekers van Johnny Jordaan. Mokum Suicide Squad verkoopt t-shirts voor als de gemoederen hoog oplopen en je een nat shirt hebt (altijd handig!). Meester-kok ‘Ome Ad Serveert’ begeleidt ‘The Amazing Bitterballen-Bingo’, de 70-jarige tweelingzussen van de documentaire ‘Ouwehoeren’ komen hun tetten laten zien en er kan een aftrekcursus worden gevolgd. Alleen maar winnen dus.

Voor maar tien ekken in de voorverkoop ben je erbij. Vanavond dus en masse naar de nieuwe Canvas met je bakkes!
Schiet je nu mega in de stress omdat je geen idee hebt waar je je in moet hijsen vanavond? Hierbij wat last minute tips:

The Betsy – O My Bag Tijger pak – Forever 21   Chain ketting – Forever 21
OH MY Bag OURGROUND Panter Jumpsuite OURGROUND Ketting OURGROUND

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door mijn side-kick Chinees

Wat: Club Mokum
Waar: Canvas
Waarom: omdat we allemaal de Hacienda missen
Website: facebook.com/clubmokum

About the author:
Has 91 Articles

3 COMMENTS
  1. Sjon

    De Haciënda missen? De Groovetube midden zal je (moeten) bedoelen!

    1. Milou

      Hahaaha! Ook die! Hacienda is de vervanger van de Groovetube. Beide allemachtig prachtig!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top