OURGROUND
No Comments

Coming from the land down under: Drovers Dog

Regelmatig zie ik op social media de meest fantastische foto’s langskomen van backpackers in Australië. Oh wat ben ik toch jaloers op alle mensen die naar de andere kant van de wereld vliegen voor een avontuur ‘down under’. Knuffelen met koala’s, duiken bij het ‘Great Barrier Reef’, toast met Vegemite en surfen: het lijkt me heerlijk. Helaas schiet het sparen voor een ticket er tot nu toe een beetje bij in.

kangarookopie

Wat een geluk toen ik ontdekte dat je Amsterdam niet uit hoeft om je even een echte Ozzie te wanen bij ‘Drovers Dog’: een Australisch restaurant. Filmpje. Nou ja, restaurant, het is een lunchcafé en koffiebar waar ze ’s avonds ook goed eten serveren. Ik heb geen flauw idee wat ze eten in Australië, behalve Vegemite en alles van de BBQ.

Bij binnenkomst waan ik me direct in de Australische outback. Overal in het interieur is robuust hout verwerkt, er staan grote planten en de lampen zien eruit alsof ze gemaakt zijn van verweerde boombast. Als ik ga zitten voel ik dat de onderkant van het houten tafeltje is bekleed met schuimrubber zodat je je knietjes niet stoot (of om de akoestiek te bevorderen). Dat vind ik lief, de eerste punten zijn binnen.

drovers-dog-int

Helaas is het Foster’s bier van de tap op, maar een Vedett smaakt meer dan prima. We krijgen er een fles water met munt bij en een schaaltje brood met olijfolie. Aan tafeltjes om ons heen hoor ik regelmatig een onmiskenbaar Australisch accent, dat lijkt me een goed teken. We bestellen NZ-lamsrack (New-Zealand) en kangoeroe. Sorry, Skippy!

Het eten is verschrikkelijk lekker. Het is zó lekker dat ik een stuk van een soort lamskroketje dat op de grond valt, snel op mijn bord terugleg. 10 seconden regel. Gênant, maar het was te lekker om weg te gooien. De kangoeroe blijkt rood vlees te zijn, een beetje te vergelijken met biefstuk. Heerlijk!

drovers-dogEten ze in Australië veel taart? Ik weet het niet, maar bij Drovers Dog in elk geval wel. Vijf dagen per week worden er fantastische taarten vers bereid door een heuse patissier. Er is teveel keuze. Ik neem me voor overdag een keer terug te komen om de koffie en andere taarten te proeven.

Drovers Dog, ik ben fan! Twee kleine minpuntjes: voor een flexitariër als ik is er weinig keuze als je een dagje geen vlees wil. Helaas staat er maar één vegetarisch gerecht op het menu. Daarbij betaalden we bijna twee keer de rekening. De pinautomaat gaf twee keer aan dat de betaling was mislukt. Op het nippertje zag ik dat het bedrag wél van de rekening was afgeschreven.

Deze kleine minpuntjes verbleken bij het eten, de bediening en de ervaring. Ik weet zeker dat ik hier nog vaak ga komen, als ik weer groen van jaloezie naar backpack foto’s heb zitten kijken.

Wat: Australisch happen bij Drovers Dog
Waar: bij Hoofddorpplein (en een locatie in Oost)
Waarom: om je een avondje down under te wanen
Website: drovers-dog.com 

jetIn het kort: Jet, 29 jaar, copywriter voor DTG, nieuwsgierig, enthousiast, schreef al eerder een stuk over een poezencafé. Ik mag mezelf dan amper anderhalf jaar Amsterdammer noemen, het Mokumse bloed stroomt al sinds jaar en dag door mijn aderen. Elke stap die ik tot nu toe nam, bracht me dichter bij mijn geliefde stadje. Het moge duidelijk zijn: I heart Amsterdam.

About the author:
Has 4 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top