OURGROUND
No Comments

Shoppen en Snaaien bij Lokale held: Cottoncake

Mijn grootste hobby is buiten de deur snaaien. Serieus, al jaren. Toen ik na de uni mijn CV moest opstellen belde ik mijn moeder of ze kon helpen met verzinnen wat mijn hobbies waren. Direct zei ze: zuipen, lunchen en uit eten gaan. Ik bezoek mijn favoriete tenten niet alleen vaak, ook nog eens zeer intens. Wanneer ik een horecagelegenheid binnenloop zijn ze meestal niet snel van me af. Als een dieselmotor start ik rustig op met een goede bak koffie, bestel rustig een lunch en ga daarna vaak over op de borrel. Een sessie van 5 uur is mij totaal niet vreemd. Ik doop een fijne tent gemakkelijk om tot mijn buurthuis of werkplek en laat de hele dag vrienden en zakelijke afspraken langskomen om deze vreugde met mij te delen. Het is zelfs zo ernstig dat ik van andere klanten in eettentjes vaak vragen krijg omdat ze nog iets te drinken willen bestellen en in mijn favoriete winkels vragen klanten me of ik iets in een andere maat heb. De tent waar ik het liefste winkeltje speel is de parel der parels: Cottoncake.

foto 2Concept-store-COTTONCAKE-Amsterdam-–-coffee-–-lunch-–-brunch-Two-for-Joy-–-gluten-free-food-glutenvrij-chocolate-cake-04 cottoncake-label-ikat-jackets-02

Cottoncake is een concept store in het hart van de Pijp. Ruim twee jaar geleden besloten eigenaresse Tessa en Jorinde de handen ineen te slaan. Tessa wilde altijd al onderneemster worden en ging na haar studie doelgericht te werk om de concept store van haar dromen neer te zetten. Toen Tessa de passie van Jorinde zag voor lekker eten en mooie kleding wisten ze dat ze samen een dreamtean waren. Jorinde verruilde haar veilige baan om samen met Tessa voor het onzekere ondernemersbestaan te gaan. Beide hadden ze geen kaas gegeten van ondernemen of het runnen van een winkel. Wel hadden ze allebei een grote passie voor mooie kleding, fijne spullen en gezond eten. Fuck it, dachten ze. En toen werd Cottoncake geboren. Het is de place-to-be voor de lekkere koffie, spring rolls, fritatta, taarten en sapjes. Naast mijn buik, begint ook mijn kast inmiddels redelijk gevuld te raken met unieke items uit hun mooie kleding. Nu de winkel goed draait, zijn ze zelfs bezig met hun eigen collectie. Kan. Niet. Wachten! De twee halen hun inspiratie voor al deze pracht en praal uit hun vele reizen.

 Ik raak erg geïnspireerd door het lef dat zij tonen door non-stop nieuwe uitdagingen aan te gaan, hun winkel te blijven vernieuwen en hun hart te volgen bij alles wat ze doen. Ik vind ze zelfs zo inspirerend dat ik Jorinde en Tessa genomineerd heb als Lokale Heldinnen in de ondernemerswedstrijd van ING. De oranje bank start deze maand een campagne waarbij zij lokale winkeliers op een voetstuk willen plaatsen. Zij zijn namelijk degenen die een buurt zoals de Pijp levendig houden. And we couldn’t agree more. Iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriete winkelier. En het mooiste is: je kan er zelfs 100 euro mee winnen. Wil jij ook stemmen op jouw favoriet of kijken hoe jij als ondernemer mee kan doen aan deze wedstrijd? Lees dan hier meer of ga naar één van de ING kantoren bij jou in de buurt. 

foto 1  foto 3

Wat: Lokale heldinnen Jorinde en Tessa van Cottoncake
Waar: 1e van der Helststraat 76-hs
Waarom: omdat het een fantastisch buurthuis is om je maag vol te eten en je kasten te vullen
Website: Cottoncake.nl

Foto’s © Charlotte Schenk, Nadeche de Paula Lopes en Cathelijne van der Lande

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top