OURGROUND
1 Comment

Reebok Crossfit 020

Crossfit. De sport waar al die spierbundels helemaal los gaan met grote gewichten, tractorbanden en ze schreeuwen alsof ze een kind moeten baren. Een soort van cardio workout maar dan met de zwaarste gewichten die je kan vinden. Intimiderend? Pfoe, ja zeker! Maar het schijnt heel goed te zijn voor je spieropbouw en je algehele uithoudingsvermogen. Aangezien ik me al enige tijd waag aan krachttraining en langzaam verander in een vrouwelijke Popeye, durf ik het aan: Crossfit, lets go!

In de Bijlmer staat de Reebok Crossfit 020 Box (niet te verwarren met de plaatselijke kelderboxen). Ik loop binnen en er dringt al een lichte zweetluft mijn neus binnen. Er wordt hier in ieder geval hard getraind. Het is een mooie, grote en lichte trainingsbox. Ik word ontvangen door drie enthousiaste opgepompte Brabo’s, met joggingbroek en muts op. Tja, als we ons allemaal zo dik inpakken dan is dat zweten niet zo moeilijk. Ik krijg een outfit in mijn handen gedrukt: een super strakke legging, gele gympen en een cool t-shirt van Reebok. Jottum, kerst is wel heel vroeg dit jaar.

We beginnen met een warming up met veel rennen. Hierna wordt de techniek uitgebreid met ons doorgenomen. En dat is maar goed want ik moet pull-ups en ’thrusters’ doen. Een thruster is een oefening waarbij je met een barbell (zo’n stang met gewichten) squat en hem boven je hoofd uitduwt. De stang alleen weegt al 10 kilo. Maar ik kom niet om te miemelen, dus ik hang er nog 10 kilo extra aan. Danoontje Power! Dan start de klok. Piep! En we moeten beginnen: 30 minuten lang pull-ups en thrusters. Terwijl wij de oefeningen doen lopen er drie trainers rond. Ze corrigeren iedereen waar nodig en pakken je gewicht af als je techniek lijkt te falen. Crossfit gaat duidelijk ook om techniek, niet alleen om herhalingen en kapot gaan.

Reebok Crossfit Amsterdam Reebok Crossfit AMSTERDAM

Ruim 30 minuten lang doe ik zonder het gewicht dat ik gebruik aan te hoeven passen 75 pull-ups en 75 thursters. Best lastig want ik word constant afgeleid door de dubieuze zweetplekken van mijn mede crossfitters. De mede-bloggers Jelmer, Jenny, Nigel, Esmee & Laura zien er natuurlijk allemaal parmant en stralend uit, maar er lopen ook mensen rond met zeer dubieuze zweetvlekken. Zo is er een jongen met een donkere vlek in zijn kruis. Ik doe navraag bij een anonieme man en die zegt direct: “Zweetzak”. Ik geloof er niks van dat dit een ‘zweetzak’ is. Nu ben ik natuurlijk geen expert op dit gebied, maar deze kerel heeft sowieso in zijn broek geplast. Het broekplassen verbaast me overigens niks. Je gaat helemaal stuk; zweetplekken en zelfs een klein ongelukje zijn dus onontkoombaar. Crossfit is duidelijk niet voor de ijdeltuitjes.

Bezweet, trillig en kapot klets ik na de training nog na met Erwin van Beek, de eigenaar van de box. Hij blijkt een soort crossfitceleb te zijn. Als enige mannelijke Nederlander en Europese deelnemer in zijn klasse 2 jaar op rij op de CrossFit Games World Cup in Los Angeles behaald. Indrukwekkend en deze athleet weet duidelijk waar hij het over heeft. Geen wonder dat er zoveel aandacht voor techniek is tijdens de training, want deze man is een echte expert! Heel cool om door hem een uur te worden afgemat! Wil jij dat zelf ook wel eens beleven, dan heb ik goed nieuws: iedereen mag een les gratis meedoen. Dus hop hop in gallop naar de Bijlmer en check de Reebok Crossfit 020 Box.

Foto’s © @thomaskosss 

Wat: Reebok Crossfit 020 Box
Waar: Bijlmer
Waarom: pens en navelshirtjes gaan niet goed samen
Website: Reebokcrossfit020.nl

Tagged with: ,
About the author:
Has 91 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top