OURGROUND
No Comments

Culinaire hemel bij Floor 17

Vorig jaar wou mijn vriend een avondje uitpakken dus had hij als verrassing een chef’s table geboekt bij Floor 17. Dit was zo bijzonder. Jullie kennen Floor 17 waarschijnlijk wel als de Rooftop van het Ramada hotel. Ik hoorde dat ze een nieuwe kaart hadden en dit liet ik mij geen twee keer zeggen.Volle kracht vooruit naar Amsterdam-West om dit mee te mogen maken.

Schermafbeelding 2016-08-28 om 11.16.00 Aan deze tafel zat ik.

Aan het hoofd van de keuken staat chef Inan Sahin. Hij kwam tijdens de avond nog even langs aan tafel, om te kijken of alles naar wens is. Een chef naar mijn hart. Aan alles zie je de passie er ook vanaf stralen. Samen met zijn team maakt hij heerlijke combinaties. Combinaties van exotische specerijen, oer-Hollandse producten en waar mogelijk biologische ingrediënten.

Schermafbeelding 2016-08-28 om 11.16.22
De vorige keer dat ik hier at, was ik zo aan het genieten van de extreem goede service en bijzondere smaken dat ik helemaal vergeten ben een foto of aantekeningen te maken voor jullie. Dat ging ik dit keer anders aanpakken.
Gewapend met mijn camera heb ik geprobeerd om de heerlijke gerechten zo goed mogelijk vast te leggen. (Ik mag helaas niet te veel verklappen over alle producten en heb ook niet de kennis van Hiske Versprille in huis maar wat was het geweldig.) We begonnen met deze kleine hapjes en gingen daarna over naar het Chef’s Tasting Menu.

1    bapao

De gangen van het Chef’s Tasting Menu waren als volgt:
I
Burrata
“ceviche”

II
Bonito
Watermeloen | avocado

3     blue

III
Carabinero

IV
Boerderijeend
Trappeur | Wortel

V
Bramen
Hangop | basilicum

5     bramen

Ik mis een foto van het lekkerste gerecht, het Boerderijeendje. Het spijt me maar bij elk gerecht kwam natuurlijk een bijpassend glas wijn. Dit kan ermee te maken hebben gehad. De glazen werden trouwens met liefde ingeschonken door onze serveerster die volgens mij wel dezelfde kennis heeft als Hiske.
Ik ben deze gang dus helemaal vergeten deze vast te leggen. Des te meer reden om zelf een keer langs te gaan.
PS: Nu begrijp ik ook waarom het op 85 meter hoogte zit. Dit restaurant is maar een paar stappen weg van wat ik een culinaire hemel zou noemen. 

Wat: “Taste with a view”
Waar: Bar/Restaurant Floor 17
Waarom: Omdat je dit niet mag missen

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top