OURGROUND
No Comments

CUT THE CRAP : een kringlooptour in Amsterdam

Ik weet het: types zoals ik zijn zwaar irritant. Heb jij net meer dan 200 euro uitgegeven aan een vintage look leren jasje, scoor ik minstens net zo’n leuk geval voor nog geen tientje. Hoe dan? Vraag je je af. Tja, kwestie van bereid zijn op je knieën in muffe bakken te graaien. En je moet natuurlijk wel op de hoogte zijn van de beste tweedehands spots in town.

Poor but pretty
Heb je, om welke reden dan ook, even geen cent te makken maar wil je wel graag in te gekke outfits lopen én een smaakvol ingericht huis? Breng eens een bezoekje aan de vlooienmarkt of kringloop. Crisis-proof en een stuk creatiever dan het zoveelste hemdje van H&M of zo’n fantasieloze KLIPPAN. Van retro kastjes tot de ultieme festival boots: je vindt er allerlei unieke schatten voor een prikkie. Dit zijn de beste adresjes in Amsterdam:

Ari Vintage
Waar: Overtoom 532
Waarom: een grote georganiseerde chaos aan kasten, kinderstoeltjes, lampen, LP-koffers, servies, kapstokken en foute kleden. De leukste en ongetwijfeld meest volgebouwde tweedehands zaak van Amsterdam waar echt van alles verkocht wordt voor een vriendelijk prijsje.

IJ-hallen
Wanneer: iedere eerste zaterdag en zondag van de maand.
Waar: NDSM werf, Amsterdam Noord.
Waarom: ik scharrelde hier de afgelopen jaren zowat mijn complete uitzet bij elkaar voor een prikkie: retro stoelen, vintage buffetkast, een schapenvacht. Bovendien komt zowat mijn hele schoenencollectie hier vandaan. Bereid je voor op meer dan 700 kramen. Ga vroeg!

Juttersdok
Waar: Postjeskade 23 + 25.
Waarom: verwacht geen megagroot kringloopwalhalla, maar ze hebben hier een fijne mix van kleding en interieuritems. Het is natuurlijk altijd een kwestie van goed zoeken, maar er zitten echte pareltjes tussen voor weinig geld.

Vintage per Kilo Sale
Wanneer: check de website
Waar: Schram Studio’s, Amsterdam Noord
Waarom: bergen vintage kleding, tassen en schoenen uit de jaren 1940 t/m 1980 voor €15 euro per kilo. Graaien maar!

Noordermarkt
Wanneer: elke maandag van 09.00 tot 13.00 uur.
Waar: Jordaan
Waarom: wat zaterdags een boerenmarkt is, veranderd op maandagmorgen in een ware retro revival. Leuke spulletjes, gezellig sfeertje. Gaat dat zien!

Let op: Schatzoeken is niet voor iedereen weggelegd. Voordat je begint is het een goed idee na te gaan of je beschikt over de volgende vaardigheden:

Don’t be Afraid of the Dirt
Heb je smetvrees of ben je niet bereid de troep te trotseren? Blijf thuis!De beste vondstenstaan onder een dikke lag stof. Het roze kastje scoorde ik voor 5 euro, maar moest wel nodig worden opgelapt. De laarsjes? Die lagen verborgen onder een lading lelijke nylon aktetassen.

Dress for the Occasion
Dit klinkt een beetje vreemd, maar is na het punt hierboven helemaal zo gek nog niet. Ga dus niet compleet ‘gedressed’ staan afdingen, dan neemt natuurlijk niemand je serieus. Goed excuus om die slobbertrui aan te trekken.

Get out of Town
Voor de beste vondsten moet je eigenlijk niet blijven plakken in Amsterdam. Wil je echt iets origineels vinden? Ga de “grens” over en verken plekken waar je anders nooit terecht zou komen. De beste kringloopwinkels zijn te vinden in verlaten dorpen en kleinere steden, net buiten Amsterdam.

De laatste tip
De Boemerang in Amstelveen is een prima plek om gebruikte boeken, meubels, lampen, huisraad en kleding te bemachtigen voordat de incrowd ermee vandoor is gegaan.

Claire, het moppie van deze week is creatief, met een neus voor commercie. Gek op mode en interieur. Altijd in voor onverwachtse avonturen. Geniet ervan te verdwalen op plekken waar ze nooit eerder is geweest. Wordt blij van slimme start-ups, mooie designs, blogs en kringloopwinkels.

Wat: een kringlooptour door Amsterdam
Waar: zie bovenstaand
Waarom: de meest prachtige pareltjes liggen voor het oprapen! Scheelt doekoes en het is beter voor het milieu
Website: allekringloopwinkels.nl

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top