OURGROUND
No Comments

Dancehall, shake that booty!

Al jaren kijk ik jaloers naar de wulpse dans moves van Beyonce en Shakira. Zou ik als blonde Hollandse in staat zijn tot zulke heupbewegingen? Vele, vele danslessen volgde.

Per toeval belandde ik in de dancehall les van Marthe Vangeel. Nooit beseft dat dancehall een echte dansstijl is, maar niets is minder waar. Tijdens de eerste les wist ik niet wat me overkwam; wat een energie haal je uit deze dans waarin je heupen, billen en borsten centraal staan. Dancehall is opzwepende muziek waarbij je gelijk een zonnetje, cocktails en het strand voor je ziet. Vergeet die stoere hiphop style en ontdek je innerlijke godin bij deze dans! Marthe is ook precies de lerares die je nodig hebt om een beetje in de dans te komen. De van origine Belgische danseres heeft een energieke en bijna theatrale manier van lesgeven. Met haar leuke accent, aanmoedigende kreten en goede uitleg weet ze zelfs de stijfste heupen los te krijgen.

Dancehall als dansstijl is voortgekomen uit verschillende soorten muziek, van romantische songteksten tot protestliederen. Ook zijn er moves geïnspireerd op huishoudelijke taken, sommige pasjes hebben verdomd veel weg van dweilen en kleding wassen. Ja, zelfs dat wordt sexy uitgevoerd met deze dans. Eén probleem: die adrenaline! Na een les heb je zoveel energie dat slapen lastig wordt. But well… Volgende bubbeling party (of grote schoonmaak) steel ik de show!

Nieuwsgierig geworden? Begin dan vast met oefenen. Check the filmpjes gemaakt door  Amsterdamse regisseur Stephane Kaas voor je eerste move. We love de ‘washing machine’.

Wat: dancehall makes you shake that booty
Waar: in de discotheek, dansschool of gewoon thuis
Waarom: ontdek de inner goddess, of beter de BOYONCE in jezelf!
Websites: voor les Eszteca’s Dance Studio, Amsterdam Dance Centre en Global Dance Centre.
 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top