OURGROUND
2 Comments

Dappermarkt (de gouden tips)

FullSizeRenderFullSizeRender_1

Gelukkig ben ik niet de enige die soms hip Amsterdam wil ontvluchten. Afgelopen vrijdag schreef ons gastmoppie het al; ga weg van alle hippe tenten en terug naar wat Amsterdam ook zo leuk maakt. Dat is bijvoorbeeld de markt en sinds mijn emigratie naar Oost heb ik de Dappermarkt ontdekt.

Wat een knusse, leuke en mooie markt. Gezellige mix van mensen, mooie Surinaamse oma’s, vriendelijke Turkse groenteboertjes, brakke studenten en gewoon de ras-Amsterdammers die je aanspreken met ‘dag engeltje, waar kan ik jou mee helpen?’. Een rondje over de markt en ik ben gelukkig. En je betaalt voor de verandering niet 4 euro voor een rijpe avocado. Ik was vergeten hoe goedkoop de markt is. Helemaal als ik het vergelijk met Marqt en Bilder & de Clerck  waar ik ook regelmatig te vinden ben.

Bij deze deel ik mijn recent ontdekte stalletjes. Voor deze adresjes loop je vanaf de van Swindenstraat de markt op richting Muiderpoortstation.

 1. Bloemenstal Piet en Evelien Witt: Op de hoek met de van Swindenstraat. Van die kant en klare bosjes die je meeneemt naar je schoonmoeder maar beter zijn de losse bloemen die ze hebben. Momenteel zijn het de bosannemoontjes die mijn keukentafel opfleuren.
 1. Boer Geert: Maak je geen zorgen, het is niet de boer Geert die bekend staat als ‘geile Geertje’ van ‘Boer zoekt vrouw’. Geert is een vriendelijke man en zijn dochter staat ook regelmatig in de kraam. Achter de kraam is nog een winkeltje. Afgelopen vrijdag stond ik te wachten toen voor mij 3 Braziliaanse toeristen werden geholpen door Geert. Alle kazen mochten ze proeven en hij nam uitgebreid de tijd voor ze. Ondertussen ben ik los gegaan op de humus en de olijven die ze daar ook verkopen en die erg lekker zijn.
 1. Iets verder dan Boer Geert zit aan dezelfde kant de Turkse groenteboer. Met ook een winkel achter de kraam. Ik weet eigenlijk niet hoe ze heten, wel dat ze heel erg aardig zijn. De groenten zijn goed en ze verkopen geschilde ananas voor 1,50; heerlijk als ontbijt. Wat ik ook heerlijk vind zijn de kastanjes. Koop een zak, zet een kruisje in de schil en laat ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden garen. Daarna pellen en met een beetje zout en boter opeten als borrelhap. Hmmmm krijg er nu alweer zin in.

Je leest het; ik word blij van de dappermarkt. Heb jij nog tips? Laat ze weten!

Wat: rondje Dappermarkt
Waar: in Oost op de Dapperstraat
Waarom: ga soms weg van de hippe tenten en ontdek kleine en mooie dingetjes in Amsterdam
Website: dappermarkt.nl

 

 

 

 

About the author:
Has 72 Articles

2 COMMENTS
 1. Jesse

  De kebab tent aan het einde natuurlijk (hoek mauritskade) ! Beste van de stad by far.

 2. Gino Bronkhorst

  Wat mooi dat de bloemenstal van Piet de Witt hierin wordt genoemd. Toevallig is dit artikel geplaatst op dezelfde dag als dat hij is overleden.

  Rust zacht Piet.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top