OURGROUND
No Comments

Dating: it’s all about location, location, location

daten

Onze gastblogger is dit keer een vader. Hip, cool, ’n gesjeesde reclamejongen, weelderige haarbos, én single. Meet Bart. Bart leeft van het schrijven en sinds kort voor het daten. Maar als vrijgezelle pa gaat dit toch ietsje anders in z’n werk. Lees en leer:

Het is zover. Na relatietherapie, gewone therapie, een bijvrouw, living apart togetheren en het gewoon nog eens proberen, is de kogel door de kerk: ik ben weer single.

Met kinderzitjes op mijn fiets en een terugtrekkende haarlijn betreed ik de vrijgezellenmarkt. Eerst het voorgaande leed verwerken. Iedereen heeft het over “Verslaafd aan de liefde” van Jan Geurtz. Dat kan. Beter is het om bier te drinken met bevriende alleenstaanden. Het kan namelijk altijd erger. Bovendien hebben ze vaak leuke tips, en anekdotes. Over daten bijvoorbeeld. Iets dat nogal een omschakeling is met vroeger.Waar je een paar jaar geleden nog was aangewezen op de kroeg, is er nu Tinder. Of InnerCircle. Grappige collega’s raadden me nog Grindr aan. Hahaha, ja, lachen.

Tinder dan maar. Na een week of wat swipen had ik een aantal matches. Waaruit ik met mijn radiohoofd toch maar mooi een paar dates wist te peuteren.

date1

Twee dingen vielen me op: dat ik opvallend vaak de rekening betaal (iets dat ik maar gewoon doe om dat pijnlijke gehannes te voorkomen). En dat vrouwen het maar wat graag aan mij overlieten om te verzinnen waar we zouden af te spreken. Niet heel geëmancipeerd. Maar wel een kans voor mij om m’n goede smaak en creativiteit te etaleren. De plek waar je wilt ontmoeten, zegt ook iets over jezelf en je intenties. Alleen… als import Amsterdammer ben ik niet helemaal horecafähig. Waar moet ik naar toe? De meeste eerste dates vinden plaats in de kroeg. Als het per sé moet, ga je iets eten met je date. Maar de eerste afspraak is bedoeld om te praten. En dat is niet te doen met je mond vol Baambrugs big, rucola en geitenkaas.

date2

Nee, die eerste date moet je simpel houden. Wat jongere collega’s en vrienden ook zeggen: daten voor 40+’ers is een serieuze zaak. Je wil een goede eerste indruk maken en krijgen. En je wil ontdekken waarom ze op iedere Tinder foto een zonnebril droeg.

Waar ga je dan naar toe? Niet meteen iets pompeus, dus zet het Amstel hotel maar uit je hoofd. En ook al is het uitzicht op de 23ste verdieping van het Okura fantastisch, cocktails drinken in de Twenty Third Bar vermijd je als spinazie tussen je tanden op je eerste date. Denk praktisch. Ga niet naar een tent waar je hutjemutje op elkaar gestapeld zit. Daar kwam ik achter tijdens een date bij Café de Ysbreeker aan de Weesperzijde. Met een overenthousiaste half Amerikaanse, half Nederlandse die luidkeels stond te brullen aan mijn tafel: “Oooh my god Bart, ben jij dat?? Dit is zooo exciting!!! Mijn eerste Tinder date!!” Ja ja. Ik moest het weten. En de zes tafeltjes om mij heen ook.

Iets relaxter is bijvoorbeeld Café Krull aan het Sarphatipark. Daar heb je een tafeltje voor jezelf. Grappig gestoord personeel. Weinig licht. En een redelijke portie achtergrond muziek om je eerste onhandige gesprekken te verbloemen voor de andere aanwezigen. Aan Krull kleeft wel een redelijk alternatief imago. Dus voor creatievere geesten een goede plek. Iets safer en gewoner is bijvoorbeeld Zouk op de Constantijn Huygensstraat. Of Gent aan de Schinkel op Theophile de Bockstraat. Je hebt af en toe ook van die plekken waar iedereen het over heeft. “De Hallen, je moet naar De Hallen!” Dat kun je ook doen. Daarmee zeg je tegen je nieuwe date ‘hé kijk mij eens boven op de trend zitten’. Ga liever naar iets waar iedereen het vorig jaar over had. Bar Bukowski aan het Oosterpark of zo. Heb je nu weer gewoon een mooi plekje bij het raam, als je op tijd bent tenminste. Zolang het maar een plek is die je kent. Dat je weet waar de WC is, wat er op de tap zit en een beetje in de buurt van je huis is. Zodat je weer snel thuis bent als ze blijkt te hinniken in plaats van te lachen om je grappen.

Wat: date advies van een single vader
Waar: Amsterdamse hook up spots
Waarom: location, location, location
Website: hier nog wat tips

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top