OURGROUND
No Comments

De alternatieve bioscooptour

Twee weken geleden heb ik verteld waarom ik zo graag naar bioscopen van Cineville ga. Dit zijn er best wat, allemaal mooi verspreid door de stad, in elke buurt vind je er wel één. Ik kies zelf altijd aan de hand van de bioscoopagenda een film uit en fiets dan naar het theater waar die op dat moment draait. Het kan echter ook goed zijn dat je liever naar die ene om de hoek gaat en dan maar de bijbehorende films voor lief neemt. Gewoon omdat het zo’n gezellige venue is. Ik loop je deze week door de bioscopen van Westerpark en Centrum heen. 

Bioscoop Het Ketelhuis Pazzanistraat 4 Cultuurpark Westergasfabriek
Zij beschrijven zichzelf als de kantine voor de Nederlandse film. En dat klopt, hier worden overwegend Nederlandse films gedraaid. Het is een kleine bioscoop met de drie zalen en een bargedeelte waar je ook een snelle hap kan eten. Het menu biedt weinig keus en is echt bedoeld om te combineren met een film. Het publiek wat er komt is vaak wat ouder en niet zo heel spannend (voor als je misschien naar spannende mensen op zoek zou zijn). De aankleding mag wel eens worden vernieuwd, vooral in zaal 2 en 3 zijn de stoelen echt oude meuk. Het is niet een heel sfeervolle bios, maar prima om af en toe even de Nederlandse film bij te houden.

The Movies Haarlemmerdijk 161-163
In deze bioscoop ben ik het meest geweest. Ik was een tijdlang veel in de buurt te vinden en ze hebben een fijn, groot aanbod van films. Wat commerciëler en zelfs af en toe een 3D film (jammer van die rotbrillen, maar verder natuurlijk heel spannend). Het is dan ook mijn favoriet. Maar dit komt eigenlijk vooral omdat het zo oud is. Je waant je echt begin 20e eeuw met het art deco interieur. Check in dit kader ook even de antieke wastafel in de toiletten, leuk detail in een minder fris ruikende ruimte. Er zijn vier zalen, een restaurant en een bar. Ik kan je aanraden om films uit te zoeken die in zaal 1 draaien, dit is net zo’n klassieke zaal als in Tuschinski. Het grootste minpunt is zaal 4. Deze is zó krap dat je standaard tijdens de film tegen een achterhoofd aan zit te kijken. Ik ga daarom in de wat kleinere zalen altijd op voorste rij gaan zitten. Dit is namelijk niet zo erg als iedereen denkt, integendeel zelfs. Het publiek van The Movies is variërend in soort en leeftijd. Iedereen past hier!

Cinecenter Lijnbaansgracht 236
De zalen zijn oké, de films zijn oké en de locatie is oké. Een prima bioscoop en niets mis mee. Ik kom er altijd alleen voor de film en that’s it. Er is wel een bar, maar daar heb ik nog nooit wat gedronken, er zijn gezelligere cafés in de buurt. Het filmaanbod is vergelijkbaar met The Movies; art-house, maar ook Amerikaanse producties. Je hoeft dus niet alleen maar naar Franse en Italiaanse drama’s te kijken als je niet wilt. Dit aanbod zorgt ervoor dat het publiek ook divers is, je struikelt zelfs af en toe over een verdwaalde toerist die de Pathé voorbij is gelopen.

Binnenkort volgen de bioscopen in Zuid, Oost en Noord. Hou het in de gaten.

Wat: films kijken
Waar: The Movies, Het Ketelhuis en Cinecenter
Waarom: bioscoopkijken is opeens veel cultureler met deze alternatieve opties
Website: themovies.nl, ketelhuis.nl en cinecenter.nl

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top