OURGROUND
3 Comments

De beste afhaal adressen op je luie zondag

Vroeger, toen ik nog klein was en ‘ons mam’  geen zin had om te koken, gingen wij afhalen bij de Chinees. Feest natuurlijk! Daar kon ik altijd zo heerlijk staren naar die enorme vissenkom en kreeg ik iedere keer weer een discololly met die mooie gekleurde folie. Zodat ik al misselijk was voordat ik aan de moddervette koe loe yuk en nááási begon. Gingen we niet naar de Chinees, dan haalden we patat, of in ieder geval iets ongezonds. Inmiddels heeft het woord afhaal (dan al niet Chinees) een nieuwe dimensie gekregen en is de gezondheidstrend ook hier naar binnen geslopen.  Gelukkig maar. Er is een enorm aanbod van heerlijke, betaalbare en vooral gezondere maaltijden. Een paar toppers in de Pijp:

1 Perry’s
Voor de Indiase en Surinaamse eet liefhebbers, dit is jouw place to be. Een uiterst sympathiek tentje waar altijd hetzelfde vriendelijke Indiase stel achter de balie staat. Perry’s serveert alle klassiekers uit de Indiase en Surinaamse keuken, hoe pittig jij het wilt. Chicken tikka tandoori, chicken vindallo, prawn shahi korma, saag paneer, u roept maar! Extreem aan te raden bij een kater op de luie zondag.

Cornelis Troostplein 7

2 MangiAncora
Echte Italiaanse pizza’s haal je hier. Voor de kenners, dit is het tweede tentje van de broers Ciro e Nunzio Cuciniello met MangiAmore in de Maasstraat. Ultradunne bodem, op iedere pizza een dot rucola en weinig, maar hele pure ingredienten. Mijn favoriet is de pizza met zwarte of witte truffel (ik kwijl nú op mijn toetsenbord).

Ferdinand Bolstraat 170

3 SLA
Over SLA staan ongeveer alle blogs al vol, toch kon ik deze niet achterwege laten in mijn afhaal top 3. Op een zonnige dag in het park, of gewoon thuis om een beetje te detoxen kun je bij SLA voor een redelijk goedkope prijs echt heerlijke salades krijgen. Tip voor de heren: het zit er tjokvol (SLAnke) chicks.

Ceintuurbaan 149

Wat: de beste afhaal adressen op je luie zondag
Waar: Perry’s, MangiAncora en SLA
Waarom: omdat je niet altijd zin hebt om te koken
Website: thuisbezorgd.nl

About the author:
Has 114 Articles

3 COMMENTS
  1. Roos van Weert

    Frederique in de Pijp is ook zeker een bezoekje waard Jo! Iets verder lopen voor jou (zit vlakbij de Badkuip in de Pijp), maar héééééééérlijk eten. En betaalbaar! Probeer de risotto met paddestoelen en truffel! Oeps, ik kwijl nu ook op mijn toetsenbord 😉

  2. Claire

    Ohh en Olive & Cookie… alles super lekker home-made, alles vega…

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top