OURGROUND
No Comments

Tropisch kaanparadijs in ZuidOost


Op de gre
ns van Zuid Oost en Duivendrek…eh Duivendrecht, ligt het tropisch voedselparadijs voor liefhebbers van de niet-hollandse keuken.

Aziatische groothandel duivendrecht OURGROUND 2

Tegenover de Makro op de Flinesstraat zitten diverse winkels van Amerikaans formaat met alles wat je ooit wenste op kookgebied en meer waarvan je niet eens wist dat je het hebben wilde. Op grote borden buiten en boven de kassa’s staat dat het bezit van een pas voor de groothandel verplicht is. Laat je hierdoor niet afschrikken. Het is de bedoeling dat deze bordjes in je dode hoek zitten en daar ook blijven of dat je deze anders beleefd negeert. Iedereen is welkom. Ben je wel een ondernemend typje en in het bezit van een pas? Dan is het wel handig om deze mee te nemen want dan kan je fijn de voorbelasting terugvragen aan de afzenders van de blauwe enveloppen. Mocht je bij binnenkomst denken dat je toch niet zo veel gaat kopen: ik neem me dat altijd voor maar nog nooit kwam ik met een bescheiden buit bij de kassa aan. Kruidenpasta’s, sambal, noten, honderd soorten rijst, groenten en fruit die je doen terugdenken aan de vakantie op Bali, vriezers vol met vreemde vis en ja.. alles eigenlijk. 

Photo(2)De afgelopen jaren is er in deze straat steeds meer aanbod gekomen. Mijn favoriet is en blijft de Wah Nam Hong Superstore op de uiterste hoek van de Flinesstraat. Deze winkel is net even wat minder gelikt en nieuwig dan de rest maar het assortiment is daardoor des te interessanter. Een stukje meer naar het midden zit Holwha, waar de pannen zo groot en het kookgerei zo divers dat je al je vrienden tegelijk kan uitnodigen en daarbij ook nog enorm indruk op ze te maken met je kookkunsten en attributen. Doordat deze winkels officieel allemaal groothandels zijn is de prijs daar ook naar en is alles is grootverpakking te krijgen. Resultaat is wel dat ik daardoor altijd weer schrik vlak voor het pinnen omdat ik bij alles meenemen is besparen’ heb gedacht .

Na het grote inslaan is een broodje bakkeljauw bij de Deli Company next door de beste afsluiter van je bezoek. Het is er altijd enorm druk maar een beetje tegen elkaar aanschurken wordt prima geaccepteerd.

2013-08-20 19.57.56

 

Nadeeltje? Die locatie. Door de ligging (en waarschijnlijk de inkoopwoede die je gaat overvallen) is met de auto gaan een goed idee. Een alternatief voor als je na dit verhaal niet direct de dichtstbijzijnde Car-to-Go hebt gereserveerd én bewoner van West bent, is de Hong Kong Superstore op de Kinkerstraat 298,  ook top. Of lees mijn blog over mijn favoriete winkeltje op de Ten Katemarkt . Kleiner maar ook heel veel van van alles + een gegarandeerd vakantie gevoel.

Wat: Giga-supermarkt met alle ingrediënten uit hete delen van de wereld
Waar: de Flinesstraat, tegenover de Makro (welke gemeente het nou eigenlijk is, daar heeft mijn Tomtom het al jaren moeilijk mee dus daar wil ik vanaf zijn
Wanneer: Open van Ma t/m Za
Website: Wah Nam Hong Superstore

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top