OURGROUND
No Comments

De lekkerste katersnacks

its-not-a-hangover-its-wine-flu-quote-1Ook al doe ik zo mijn best om een quinoakutje en een fitgirl te zijn, het lukt me niet. Doordeweeks gaat het prima. Ik ga braaf naar mijn sportlesjes en kook zonder gêne quinoa voor iedereen die bij mij komt eten. Laatst voerde ik zelfs de boyfriend zelfgemaakte bananenbrood (maar meneer vond ‘m niet te hakken. Begrijp ik ook wel want met een onrijpe banaan, boekweitmeel en nul suiker maak je eerder een bananenbaksteen dan zo’n lekker gebakje). Maar in het weekend gaat het anders. Dan gaan alle remmen los. Vooral met drank. Ik geniet van een wijntje hier en daar, pak ook een gin tonic mee en een biertje is eigenlijk ook wel lekker. Een paar Franse kaasjes kan toch wel? En roken is ook zo lekker met drank op, hmmm toch maar weer een pakje kopen. Vervolgens is het weer vier uur en rol ik lam mijn bedje in.

En dan begint mijn fuckfitgirls leven pas echt. Want die kater. Soms gaat het goed en hunker ik alleen maar naar healthy shit en om te gaan sporten. Dat is 1% van de katermomenten zo. De overige momenten gaat het volledig mis. Hier mijn overzicht van dingen waar ik het meest zin in heb als ik een kater heb (oh! Het water loopt me nu al weer in de mond!).

 

  • c6c6503b6e15044d1a924f7dbf570127Thais: Mijn grootste tip tegen een kater: Tom Kha Gai. En de lekkerste haal je bij Kong Kha op de Rijnstraat. Ik ken meerdere mensen die alleen maar daar Thais halen. Sterker nog: ik stond er een keer met een kater soep te bestellen en wie zat naast mij een portie weg te slurpen? Ruud Gullit. Maar die Tom Kha Gai. Hmmmmm. Je hoofdpijn ebt langzaam weg wanneer je van deze soep aan het slurpen bent. Alsof je op een Thais strand ligt en je krijgt een Thaise hoofdmassage. Nog een tip: een paar deuren verderop zit de Volendammer Vishandel. Struise Volendamse dames die je semi chagrijnig aanstaren maar  jij en je kater trotseren dat. Al is het alleen maar voor de kibbelingetjes die ze daar verkopen. Lekkerder krijg je ze niet.
    Kong Kha, Rijnstraat 87 & Vishandel Jonk, Rijnstraat 91

 

 

 

  • IMG_1751Cocosballs: Soms heb ik juist zin in iets zoets. Als ik op zaterdag een kater heb dan wil ik nog wel eens op de fiets stappen om naar de markt te gaan op het Jacob Obrechtplein. Dat is een super schattig (maar duur) zuid-marktje met heel veel leuke kramen. Maar…. eigenlijk kom ik daar maar voor één ding: de cocosballs. Die zijn zo lekker! Hoe het smaakt? Stel je een kokosmakroon voor maar dan vers en smeuïger. Ondanks de drang naar een vette hap voldoe ik hier wel aan een fitgirlmomentje: ze zijn namelijk met natuurlijke suikers gemaakt. Mocht je toevallig dit weekend naar het foodfestival gaan: daar zijn ze ook te vinden. Ik beloof het: als je van kokos houdt is dit je nieuwste guilty pleasure. O,ja en wel een minder puntje: ze gaan binnenkort het deeg verkopen zodat je ze thuis kan bakken. Dit wordt echt killing. Denk dat ik het deeg zo in m’n katerbekkie prop zonder dat het maar een seconde in de oven is geweest….
    Zaterdagmarkt Jacob Obrechtplein & markt in de pijp

 

 

 

 

  • patatSnackbar: Met een kater heb je nou eenmaal zin in een vette hap. En een ouderwets patatje op z’n tijd kan heerlijk zijn. Je moet even niet denken over wat jouw healthcoach vindt van frikandellen, mayonaise en de e-nummers in satésaus. Even schijt aan hebben. Ik ga altijd naar ‘Stoot je hoofd niet’ op de Elandsgracht. Ondanks dat de naam je nog zo hard waarschuwt is het hier toch vaak genoeg fout gegaan. Met een brak hoofd is het niet aan te raden maar dat patatje maakt alles weer goed. Snackbar ‘Stoot je hoofd niet’ Elandsgracht 63, Amsterdam

Wat: Fuck de Fitgirls trend, ga gewoon weer zuipen
Voor wie: Iedereen maar vooral voor wannabe quinoakutjes zoals ik
Waarom: Het leven is te kort om uren in de keuken te staan voor quinoaspeltpompoencakes
Website: BBC Health Trends 2015 (omdat we stiekem geen trend willen missen)

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top