OURGROUND
No Comments

De meesterbarista

Naamloos1Na drie maanden fantastisch toeren in Zuid-Amerika weer terug in ons geliefd Mokums paradijs. Toch ook wel weer lekker. Echter, jobs liggen niet voor het oprapen. What to do without a job? Wat zou ik leuk vinden om te doen? En hoe pak ik dat aan? Op basis van eerdere ervaringen wist ik dat een ‘kopje koffie drinken’ werkt. Ga eropuit, ga netwerken en geniet van een bak koffie. Probleem is dat de koffie lang niet overal te drinken is. Dat kan beter. Dat kan ik beter! Daar moet ik misschien iets mee doen. Ten slotte heb ik al een keer een basiscursus barista gevolgd. En iedereen weet dat koffie tegenwoordig tot ware kunst wordt verheven.

Die kopjes koffie drinken hebben gewerkt. Binnen een week heb ik twee barista jobs gefixt. Hoppa! Direct aan de slag bij Pressroom (INK Hotel) waar ik de vrijheid krijg om lekker te oefenen. In een 4-sterren hotel. Ha, dat vind ik dan wel weer mooi! En ook bij Clubkoffie, een nieuw koffietentje wat deze maand open gaat in Amsterdam-Oost. Ik kan alvast verklappen dat je daar de beste clubsandwich van Amsterdam kan vinden. En er is dus ook hele goede koffie, van Stooker Roasting Co.

NaamloosOnno van Zanten en Florian Hessel, oprichters van Stooker Roasting Co. leven voor mooie koffie. Van groene koffieboon, tot de ontwikkeling tijdens het roosterproces, tot de goede extractie tijdens het zetproces en nog veel meer. Voor die gasten is het ‘rocket science’. Resultaat: koffie tot in de perfectie! Stooker Roasting Co. levert de perfecte bonen maar gaat verder met advies en training voor de horecaondernemer zodat wij allen op onze favoriete plekjes in Amsterdam van echt goede koffie kunnen genieten.

Als barista begrijp je als geen ander hoe een kop koffie moet smaken. Maar de presentatie moet ook goed zijn. Bij Stooker Roasting Co. weten ze dat. Met de crew van Clubkoffie hebben we dat mogen ervaren. En ik kan je zeggen die gasten van Stooker maken indruk. Zij laten weten dat zij absoluut de beste koffie van Amsterdam ‘roasten’, zelfverzekerd als ze zijn. Maar dat doen ze dan wel met stijl, of moet ik zeggen ‘normaal’. En daar kan ik dan weer enorm van genieten. Op zaterdag kun je bij Stooker Roasting Co. langsgaan om te proeven. Dan hebben ze de wekelijkse inloopdag, Ik zeg DOEN!

 

Onze gastblogger Benito weet uit zijn topsportverleden hoe tegenslagen en overwinningen voelen. Hij gebruikt zijn achtergrond in het begeleiden van start-ups (check Starting Now) en het zetten van goede koffie.

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top