OURGROUND
No Comments

De nieuwe therapeut: de föhnbar

Schermafbeelding 2016-03-01 om 07.52.18

Al jaren zweer ik erbij: föhnen werkt therapeutisch. Boos? Zet die föhn aan en scheld op alles en iedereen. Niemand die je hoort en als je klaar bent met raaskallen zit je haar ook weer top. Brak? Föhn je je lokken (het geluid is wel een beetje lastig met je brakke hoofd) maar daarna voel je je als herboren. Liefdesverdriet? Zet die föhn aan, huil en schreeuw. Als je uitgetierd bent zit je haar weer fokking perfect en ben je klaar voor de volgende romance.

Föhnen is dus heerlijk. En haleluja! Na New York en London hebben wij ‘m ook: de Föhnbar. Een plek waar de schaar niet in je haar wordt gezet, maar waar je lokken prachtig geföhnd worden. Vervolgens verlaat je happy de zaak en kan je wel tot vijf dagen plezier hebben van je geföhnde lokjes.

IMG_3236

De föhIMG_3237nbar is een pek waar je naartoe gaat om even jezelf te verwennen. Eigenaresse Lindsay gelooft heilig in de uitspraak ‘als je haar maar goed zit’. En ga maar na: als je een dag hebt waarop je haar mooi valt kijk je toch iets meer tevreden in de spiegel dan normaal.

Spiegels zijn overigens amper te vinden in de bar. Die zijn expres achterwege gelaten en worden alleen tevoorschijn getoverd om het eindresultaat te bewonderen. Ook een van de filosofieën van Lindsay: over het algemeen hebben we er een hekel aan als je bij de kapper zit om een uur lang naar jezelf te moeten staren. Lindsay wil dan ook dat iedereen met een positief gevoel de deur uit gaat. Dus neem je  plaats aan de bar en onder het genot van een glaasje bubbels of thee word je haar geföhnd.

IMG_3239

En wat is het een heerlijke treat. Na een uur verlaat ik met rood hoofd van de bubbels maar met perfect haar de zaak. En ook de andere meiden om me heen worden allemaal even mooi gestyled. Ga niet denken ‘wat een onzin dat kan ik zelf ook wel’.  Heb je een overvolle agenda, moet je ongesteld worden, voel je je kut of baal je van je werk? Ga naar de föhnbar en je hebt geen psycholoog meer nodig.IMG_3229

Wat: De Föhnbar
Waar: Frans Halsstraat 27HS
Waarom: een psycholoog is duurder
Website: De Föhnbar

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top