OURGROUND
No Comments

De P-Factor

Woow, ik vraag me hardop af: “is er leven na de dood?”. Want momenteel verveel ik me namelijk echt dood… Amsterdam voelt geamputeerd aan, terwijl de horeca daarentegen weer gewoon adem kan halen. De Parade! Alweer een halve week voorbij en ik mis het oprecht! Elk jaar is het Martin Luther King park twee weken lang de place to be. De plek waar ik samen met vele Amsterdammers graag vertoef zo aan het eind van de zomer.

En dan heb ik het niet over de leuke voorstellingen en het vele creatieve talent wat er rond loopt en je daar laagdrempelig kan aanschouwen. Nee, ik heb het dan vooral over de ambiance, de vibe, de atmosfeer. Het woord x-factor heb ik nog nooit in mijn mond genomen en hopelijk doe ik dat ook nooit meer. Maar als ik dan toch iets de x-factor moet geven dan is het de sfeer op de Parade. Twee weken lang waan je je hier weer even terug in de tijd, en begeef je jezelf in je eigen Grease film. Daar rondlopend tussen de zweefmolen, silent disco en de vele barretjes en restaurantjes heerst er toch ook het gevoel dat er elk moment iemand zijn moment kan pakken op een zeepkist om de aandacht te trekken. Like old times!

Wie zegt ook alweer dat de wereld steeds sneller gaat en steeds geavanceerder is? Bij de Parade staat de tijd gewoon stil. Oh nee, je gaat zelfs terug in de tijd. En waarschijnlijk lijkt daar dan ook de kern voor het jarenlange succes in te zitten. Ouderwetse gezelligheid en simpele eenvoud! Wie heeft er nog een datingsite nodig, dit is namelijk de plek waar flirten en sjansen meer regel dan uitzondering zijn. En is er een “klik” dan ga je toch samen in de zweefmolen, de silent disco of je toont je kwaliteiten met wat poffertjes bakken. Zo makkelijk kan het dus zijn! 

Gideon, de gast van deze week, is naast een zeer goede paradepartner een hele serieuze marketeer, een bananenondernemer en een stoere surfdude. 

Wat: Grotenmensenkermis De Parade
Waar: Martin Luther Kingpark, Zuid
Waarom: Om poffertjes te eten, te zwieren en te zuipen
Website: deparade.nl

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top