OURGROUND
No Comments

De Pijp aan zee – Brut de Mer

Men die ons al een tijdje langer volgt, weet wellicht dat de Pijp bij de voltallige OURGROUND redactie redelijk favoriet is. Op een rotte appel hier en daar (NY PIZZA?!) heeft elke hoek, elke straat wel iets speciaals. Als een magneet word ik naar het Gerard Douplein getrokken. Genant bijna. Maar schamen? Ho maar! Flaneren? Jazeker! Sinds kort wordt het vakantie-in-eigen-land gevoel nog eens extra versterkt. En wel door nieuwkomer #1: Brut de Mer!

FullSizeRender (4)

Of, door mij en mijn vrinden ook wel liefkozend ‘de Pijp aan Zee’ genoemd. Gezegend met een toplocatie, dito interieur en heerlijk terras ga ik maar al te graag een avondje op vacay bij de heren van de oesters. De kaart is serieus finger-licking good. In mijn enthousiasme bestelde ik laatst per ongeluk het hele menu. Er werd met hoofden geschud, met wenkbrauwen gefronst, maar elk gerecht op tafel vond zijn weg naar mijn maag. Zonder moeite en met een lach op mijn gezicht. En ik had ook nog eens zwaar gelunchd, go figure.

IMG_4959

Kick-start de avond met een shot bloody mary met daarin een oester. Wie dit heeft bedacht verdient een lintje. Pittig en zout, met ’n oester van mond-vullend formaat. Het geheel ziet er ook nog eens verdomd gezellig uit; ook wat voor te zeggen natuurlijk. Als je trouwens wel van een oestertje houdt, kun je knallen bij Brut de Mer. Maar liefst 6 verschillende soorten staan in grote vissersbanden opgesteld in het midden van de ronde bar. Andere favorieten zijn de bruschetta met steak, kreeft en de tartufo di mare. Man, man, man: wat een parels.

FullSizeRender (2) FullSizeRender (1)

Terwijl je al dit lekkers je keel in laat glijden word je prettig verrast door de bekwame bediening. Kennis over oesters en wijn is paraat en ook voor een hip digestief (venkelcello. Serieus: try it!) kunnen we deze mannen en vrouwen om een boodschap sturen.

FullSizeRender (9)

Net zoals je vakanties, duurt een avond bij Brut de Mer altijd te kort. Gelukkig kennen we de Pijp als geen ander en hopsen we vrolijk en met goed gevulde buiken door naar de bar. Maar bij thuiskomst voel ik de heimwee alweer borrelen en besluit ik snel weer een reisje te boeken, naar de Pijp aan Zee.

Wat: vakantieplekje
Waar: Gerard Douplein
Waarom: op vakantie in de Pijp. Why not?
Website: Brut de Mer 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top