OURGROUND
No Comments

éindelijk gezelligheid op de Postjesweg

Soms ontdek je een nieuw plekje in Amsterdam waarvan je direct hoopt dat het een groot succes is en nog héél lang blijft bestaan. Zo vond ik deze week de Postkamer op de Postjesweg. Toen ik door de regen en met een zware laptoptas dit nieuwe eettentje (drie maanden geleden geopend) binnenstapte voelde ik me direct warm en welkom. Knusse inrichting, zacht muziekje, aardige mensen.  Omdat ik normaal gesproken vanuit huis werk moet ik soms op zoek naar een werkplek in cafeetjes en koffiezaken voor mijn broodnodige buitenlucht en inspiratie. Deze zaak staat vanaf deze week zeker in mijn top drie.

Eigenlijk kwam ik alleen voor de koffie en Wifi, maar toen ik de uitbaatster tegen een andere gast stralend en enthousiast  hoorde vertellen over haar vers gebakken appeltaart ging ik voor de bijl “Lekker met flevosap en hij moet met slagroom hoor”. En volkomen terecht, want deze was heerlijk.  De eigenaren zijn qua bediening en horecakennis nog wat onwennig (zo lijkt het tenminste, vergeef me als dit onzin is) maar dit is precies wat het zo charmant maakt. Ze hebben de good old gunfactor. Goede koffie, lekker eten, moederlijke verzorging, een rustige sfeer en helemaal niet duur. Precies de omgevingsfactoren die je nodig hebt als je ergens gaat zitten werken. Naast een fijne werkplek is de Postkamer ook een opsteker voor de ongezellige grauwe Postjesweg. Het was hoog tijd voor wat gezelligheid in deze buurt.

Het is niet te missen want op de stoep staat een groot bord waar je tegenaan knalt als je al te snel en whatsappend voorbij dreigt te lopen. Bij mijn afscheid: “Bedankt en tot de volgende keer” klonkt er een bijna opgelucht “Oh dat is mooi”. Postkamer, onzekerheid overboord! Jullie zijn leuk, dank en tot de volgende keer.

PS. De postkamer is ook open voor een warme hap mits je er vroeg bij bent (ze zijn in principe maar tot 19u open) en ze organiseren de ook regelmatig open podium avonden met live muziek waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Houd de website in de gaten!

Wat: de Postkamer
Waar: Postjesweg 91
Waarom: omdat het dé nieuwe parel van de Postjesweg is
Website: facebook.com/DePostkamer

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top