OURGROUND
No Comments

Ruysch wordt je nieuwe thuis

Amsterdam oost heeft de stempel “hip” al tijden geleden verdiend. Super. Maar naar mijn mening is hip niet altijd huiselijk. Vaak genoeg vind ik mezelf terug op leipe, zeer oncomfortabele krukjes in een hipsterbar waar ik dan toch heel geforceerd probeer te blijven zitten. Lukt vaak niet, waardoor ik oncharmant en dus ook on-hip uit de hoek kom. Vooral als er van die moeilijke cocktails in het spel zijn. Af en toe heb ik dus een (vind ik) welverdiende break nodig. Geen drank, geen rare krukken maar gewoon een bank en een boterham. Een plek waar ik met thuis voel en even onderuit kan zitten.

Zo’n plek is de Ruyschkamer. Bij binnenkomst is het meteen gezellig, alsof je bij vrienden op bezoek bent. Je wordt niet gescreend, dus je kunt gewoon binnen wandelen als je je snor niet hebt laten staan. Er kan plaatsgenomen worden aan een van de leestafels of een van de knusse zitjes. De inrichting is niet te gestyleerd maar klopt als een bus. Als je stoel trouwens lekker zit, kun je deze gewoon overkopen, net zoals het gehele meubilair.

Als je eenmaal een comfortabele spot hebt opgezocht, komt de uiterst vriendelijke bediening je een shotje van huisgemaakte groene sap brengen. Vraag me niet wat erin zit, maar lekker was het zeker. En wat een service: personeel wat zich bekommerd over je gezondheid. De kaart is simpel, lekker en gezond. Een uitgebreide bierselectie is aanwezig zodat je toch nog kachel naar huis kan. Als je tenminste uit je pas gekochte stoel kan komen.

Wat: de Ruyschkamer
Waar: Ruyschstraat 34
Waarom: eindelijk een huiskamer waar je niet hip hoeft te doen
Website: ruyschkamer.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top