OURGROUND
No Comments

De valkuil die ‘Het Weekend’ heet…

Screen Shot 2016-03-02 at 20.57.09

Het is donderdag en dat betekent dat je het weekend zo stilletjes al aan het inluiden bent. Projecten worden heel soepel ‘het weekend over getild’. Calls worden onderbroken door rinkelende bierflesjes, gegooid door half lamme mannelijke collega’s die al weekend hebben (want: vrijdag is hun papa-dag en het reukvermogen van die baby detecteert die kegel heus niet).

Maar FTE’s, pas op! De donderdag is een vriend maar ook een venijnig type, een ware sluipmoordenaar. Zo heeft ‘Kleine Vrijdag’ al iets te vaak mijn hele weekend vertroebeld, de weekendvreugde weggevaagd. Maar ook de vrij- en zaterdagen hebben zo hun valkuilen. Daarom bij deze een kleine uiteenzetting van de zin en onzin van feesten op donderdag, vrijdag en zaterdag. Doe er je voordeel mee!

Donderdag

Is niet voor niets Studentenavond. Studenten doen namelijk niet echt mee met de samenleving, zijn jong en fris & fruitig en kunnen daarom gewoon vrijdagochtend dat werkcollege skippen om Netflix eens beter te leren kennen, of degene die naast ze ligt. Maar nee, deze vlieger gaat niet op voor ons, de werklieden van deze wereld. Die wekker gaat dus écht af om half 8, en jij moet ook écht opstaan en je met je rode drankhoofd vertonen achter je bureau. Gooi die dag maar meteen in de prullenbak: ik kan je vertellen dat er níets productiefs uit je klauwen komt. Maar man, wat was het leuk! Drinken op een onverstandig moment verenigt. Terwijl de ene vriend schreeuwend tequile ronde #3 bestelt, hoor je de rest wedijveren wie er de volgende ochtend om 9 uur de meest belangrijke meeting/presentatie/functioneringsgesprek heeft. Niemand wint, want om 9 uur zijn het allemaal verliezers. Verliezers met een ENORME kater op het werk, maar verliezers met een gouden avond op zak.

Vrijdag

  friday cat

Voor de mensen die de donderdag braaf wraps hebben gegeten bij oud-huisgenoten, is de vrijdag als de eerste dag van je backpacktrip. Het avontuur begint pas nét, kan alle kanten op gaan en het einde is nog lang niet in zicht. Denk je. Want na die drie pils op je werk ben je in 1 ruk door gehuppeld naar één van die leuke, hippe VrijMiBo’s die tegenwoordige georganiseerd worden. Bij Frits kom je een paar oud-collega’s tegen die de hereniging persé willen vieren met een rondje shots van het ergste soort. Hierna word je al een beetje overmoedig en stap je af op je Hppn crush die er ineens precies zo uitzien als op zijn foto’s. Dichterbij gekomen blijkt hij een kop kleiner en jij toch al nét iets te dronken om een gesprek te voeren waar je indruk mee maakt. Je vlucht, en vindt jezelf terug op het Leidse. Natúúúrlijk het Leidse. In de Piano Bar kom je je vrienden ‘van vroeger’ tegen. Jullie proosten op vervlogen tijden en vertellen iedereen die het maar horen wilt hoe vreeeeeselijk lang en goed jullie elkaar kennen. Je eindigt de avond in bed. Alleen, voldaan & met een pita zonder kaas mét extra knoflooksaus.

funny-friday-memes-13

Zaterdag

En ineens is daar de zaterdag. Je schrikt wakker, het is twaalf uur ‘s-middags en de zon brandt als een gek op je pijnlijke harses omdat je de gordijnen bent vergeten dicht te doen. In de verte hoor je kinderen gelukzalig gillen, boodschappenkarretjes over de stenen kletteren en trams klingelen. Amsterdam is wakker, jij verre van. Die pita met extra knoflook bezorgt je een nóg drogere bek dan je zou moeten hebben en terwijl je een liter water uit de kraan drinkt bedenk je je: feest vanavond. Een feest! Met mensen die je niet of nauwelijks kent, ouders van de jarige, alcohol en verplichte conversaties. Mensenschuw als je bent, na al dat sociale geweld van de dag(en) ervoor, haast je je naar een willekeurige conceptstore voor een willekeurig kado, zodat je lekker vroeg ter plaatse bent. Kun je ook weer lekker vroeg en met stille trom vertrekken als het écht druk wordt. Denk je. Want ook hier ligt gevaar op de loer. De vader van de jarige wil dolgraag álles weten over je nieuwe baan en blijft maar schenken met de Viognier. Na een uur of twee praten jullie over jouw mislukte relaties, is de Viognier op en wil jij na al dat gezever over je leven met een 60+er maar één ding: naar de klote. Je trommelt je posse op en voor je het weet sta je te schuren in de Social. Dat het morgen zondag is en dus ook al bijna maandag, dat kan je echt een worst wezen. Dansen zal je.

 

Het moraal van dit verhaal is er niet echt. Misschien dat je niet zoveel moet drinken op donderdag. En eigenlijk ook niet op zaterdag. Maar ja, daar is eigenlijk nog nooit iemand gezelliger van geworden.

 

Wat: drinkgedrag in het weekend
Waar: het zit toch echt vooral tussen je oren
Waarom: als we dát toch eens wisten!
Website: zoek hulp

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top