OURGROUND
No Comments

De Waag het erop

Ooit was het de toegangspoort naar de stad Amsterdam, in de middeleeuwen werden er heksen (eigenlijk gewoon de bitches van nu) ter dood veroordeeld en ontleed. En nu is het een restaurant waar je prima je vrienden buiten de stad mee naar toe kan nemen om te laten zien wat voor een mooie historische stad Amsterdam toch is.

We hebben het over de Waag. Het markante gebouw op de Nieuwmarkt die iedere Amsterdammer wel kent maar waar je waarschijnlijk nog nooit binnen bent geweest. Het grootste gedeelte van het pand wordt in beslag genomen door het restaurant, maar helemaal bovenin het gebouw zit het Fablab; een ruimte waar creatievelingen hun idee kunnen uitwerken.

Het restaurant heeft een uitgebreide kaart die een tikje aan de prijzige kant is. Het eten is lekker. Originele recepten en goed bereid. We hadden filet americain, iets met hert, garnalen in combinatie met kip, vis van de dag en met heerlijke wijnen. Vooral dit in combinatie met de plek die een avondje Waag bijzonder maakt. Je waant je een beetje in de riddertijd. En daarom is het begrijpelijk dat deze plek zo in trek is bij toeristen. Wij vinden toeristen om ons heen niet erg, zo kunnen we namelijk uitgebreid praten over belangrijke zaken zonder dat we afgeluisterd worden of bekenden tegenkomen. Hoe fijn is dat?

Wat wij vooral zo leuk vonden waren de verschillende ruimtes. Zo kunnen voor bijvoorbeeld een vergadering een toren kamertje huren. Of als je gaat trouwen en een privédiner wilt, een zijkamer afhuren. De prijzen hiervoor zijn heel schappelijk. Je maakt wel echt de blits bij je zakenlui of je schoonfamilie als je dat doen.

Wat: De Waag
Waar: Nieuwmarkt
Waarom: om indruk te maken op je vrienden buiten de stad of als je hoog nodig moet bijkletsen met een vriendin en je hebt geen zin in luistervinkjes om je heen
Website: indewaag.nl

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top