OURGROUND
2 Comments

De wereld van Cineville

Pas toen ik begon te daten met een acteur die vlakbij The Movies op de Haarlemmerdijk woonde, ontdekte ik dat er in Amsterdam naast de Pathé filialen ook andere bioscopen bestonden. En dat gegeven opende de deur naar de voor mij nog onbekende wereld van Cineville. Cineville is een filmplatform dat een lidmaatschap aanbiedt voor verschillende op zichzelf staande bioscopen en filmhuizen. Na een maand daten schaften wij al samen zo’n Cinevillepas aan om al die, voor mij nieuwe, bioscopen maar eens onbeperkt te gaan ontdekken. Er waren er namelijk in één klap elf bijgekomen waar ik nog niet was geweest! En ik wil graag overal geweest zijn. Ook in bioscoopland.

De wereld van Cineville is heel anders dan de wereld van Pathé. Het verschil in publiek valt mij vooral erg op. Bij de Cineville bioscopen komen nauwelijks tieners, het publiek begint vanaf een jaar of vijfentwintig en gaat door tot eind zeventig. Naast dit is ook het personeel, de inrichting, het filmaanbod en zelfs het snackaanbod (geen popcorn!) anders. Cineville is veel intiemer. Niet alleen de bioscopen, maar ook de films, het is een heel andere ervaring. En daar geniet ik ontzettend van. Ik ben nu groot fan van Europese films, vooral Franse. Ik kwam iedere keer zó vol van de film de zaal uitgelopen, dat het soms wel een uur duurde voor ik weer omgeschakeld was naar mijn eigen leven. Hoewel het leuk is om als vers stel veel naar de film te gaan, let wel op welk genre films je uitkiest. De programmering van Cineville kan namelijk uit veel zware drama’s bestaan en je wilt niet dat je nieuwe vriendin geen zin in seks heeft iedere keer als ze door zo’n film geestelijk uitgeput is. Ik heb daar natuurlijk echt geen last van gehad, maar dat zou gewoon best jammer zijn…

Na anderhalf jaar zijn mijn acteur liefde en ik gaan samenwonen in de Pijp. We komen hierdoor nog nauwelijks in de buurt van The Movies, wat toch wel mijn favoriete bios is. Om deze reden hebben we toen onze Cinevillepas opgezegd. Mega grote fout! Nu gaan we bijna nooit meer naar de film en als we gaan, wil mijn vriend naar Pathé. Eindelijk eens naar de blockbusters, zegt hij dan. Nou, ik heb toevallig de Hunger Games 2 afgelopen zaterdag gewoon in The Movies gezien! Je hoeft dus niet bekogeld te worden met popcorn om een Amerikaanse kaskraker te zien. Ik ga die kaart maar gauw weer activeren, ook voor hem. Pathé, blockbusters, pfff! Bekijk het.

In Amsterdam kun je met je Cinevillepas bij de volgende bioscopen terecht: The Movies, Het Ketelhuis, EYE, Rialto, Kriterion, De Uitkijk, Studio/K, De Balie, Filmhuis Cavia, Melkweg Cinema en Cinecenter.

Wat: Cineville bioscopen
Waar: door heel Amsterdam
Waarom: bij Pathé hebben ze geen Bionade en popcorn in je kraag is niet fijn
Website: cineville.nl

About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top